EL CORREDOR MEDITERRANI I L’AGRICULTURA, EIXOS DEL PROGRAMA


El Bloc de Meliana sopa amb Nomdedéu, candidat a Europa


Divendres passat, el col·lectiu del BLOC de Meliana va aprofitar un dels seus sopars habituals per a rebre Enric Nomdedéu, portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Castelló i cap de cartell d’este partit per a les pròximes eleccions europees dins de la Coalició per Europa, que agrupa els partits nacionalistes majoritaris de l’Estat (CIU, PNB, BLOC, CC i Partit Andalucista). La trobada va tindre lloc a la seu local amb la presència de més de 50 militants i simpatitzants, a més del secretari comarcal de l’Horta Nord, Francesc Pastor, i la secretària nacional d’Igualtat, Mamen Gimeno.

Com diu Mª Pilar Asensio, secretària local del Bloc, “els melianers i les melianeres també ens juguem molt a Europa, tan pel que fa als grans temes com ara el futur de l’horta, el model urbanístic o les infraestructures estratègiques, com pel que fa a d’altres més concrets, com hem pogut comprovar amb la directiva europea sobre pirotècnia, que pot posar en perill la nostra cultura tradicional del foc”. Cal recordar que esta directiva va motivar una moció presentada al seu dia pel BLOC a l’Ajuntament de Meliana que fou aprovada per unanimitat.

El candidat del BLOC a Europa, Enric Nomdedéu, va constatar com d’important és la presència dels nacionalistes valencians a Europa per tal de defensar l’agricultura tradicional i mil·lenària de l’horta, hui en dia molt castigada; o la importància d’aconseguir el corredor mediterrani d’infraestructures ferroviàries tan necessari per a les exportacions valencianes cap a Europa com per a l’arribada de turistes a les nostres comarques”. Pel que fa a este punt, féu una crítica argumentada als partits majoritaris PP-PSOE per no defensar este corredor quan es va planificar la xarxa ferroviària europea l’any 2000. Finalment, també féu una aposta pel funcionament en xarxa de les instal·lacions portuàries de Castelló, Sagunt, València i Alacant, conjuntament amb les de Barcelona i Tarragona, per tal de ser la porta d’entrada a Europa del trànsit de mercaderies i del turisme de creuers. Una mostra clara de la importància estratègica de l’arc mediterrani enfront de les polítiques centralistes de PP-PSOE.



D’esquerra a dreta, Francesc Pastor, secretari comarcal de l’Horta Nord;Mª Pilar Asensio, secretària local del BLOC; Mamen Gimeno, secretària nacional d’Igualtat;i Enric Nomdedéu, candidat del BLOC a Europa.