NO FIGURAVEN EN EL PROJECTE, DE MÉS DE 700.000 €

L’última mostra del caos en la gestió del govern popular de Blas Devís, i del descontrol econòmic, ha sigut l’aprovació d’una modificació pressupostària per a pagar, entre d’altres, dos factures presentades al 2010 per valor de 92.000 €, corresponents a a la tanca perimetral dels jardins remodelats de la Closa. Una obra que estava finalitzada al novembre de 2009. Cal dir que el projecte de remodelació, finançat amb el Pla Zapatero del 2009 del Govern de l’Estat, ha costat més de 700.000 € i no incloïa la ubicació d’estes tanques.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “la improvisació i el descontrol dels populars és tal que en l’expedient ni tan sols figura qui va encomanar la col·locació de la tanca i per què ho va fer, i tampoc van saber respondre’n en ser preguntats pel BLOC en el ple de dijous passat”. Així, amb esta nova despesa, el total de la inversió destinada als dits jardins s’acosta als 800.000 € (133 milions de pessetes), quan amb uns 300.000 haguera sigut suficient per a deixar-los en bones condicions, ja que s’han remodelat uns jardins que ja estaven fets. Així el gasto, per al responsable valencianista, “és del tot desproporcionat si tenim en compte les necessitats que Meliana té, com ara el centre de dia i la residència per a la gent major, el viver d’empreses per a reduir la desocupació o el desplegament de les instal·lacions esportives, entre d’altres”.

D’altra banda, esta manera d’actuar ha provocat una altra situació ridícula i lamentable. El es va concebre com una pantalla verda de transició entre el nucli urbà i el polígon industrial i de servicis en l’ordenació pormenoritzada del polígon ha esdevingut una barrera infranquejable que deixa les empreses en un cul de sac, en un carreró sense eixida, aïllades de la trama urbana. Per a Riera “això resta competitivitat i atractiu a les naus ubicades junt a la zona enjardinada, i integrades a ella, que es podrien haver destinat a activitats com ara un saló de banquets, un basar, una galeria comercial, un centre d’oficines, o qualsevol activitat expositiva de mobles, tèxtil o d’altres”. Per al BLOC, es podrien haver adoptat altres solucions tècniques com el tancament parcial d’algunes zones, com ara les de joc, o un tancament més accessible.