HAVIA D’ALBEGAR LES OFICINES DE LA REGIDORIA I ELS CLUBS D’ESPORTS

L’alqueria d’Orba, una construcció típica de l’horta i ubicada al poliesportiu municipal, es troba en unes condicions lamentables, abandonada, amb l’accés lliure i amb evidències clares de risc i d’inseguretat, i totalment espoliada. Este edifici fou adquirit per l’Ajuntament l’any 2000, juntament amb els camps del voltant, per a l’ampliació del poliesportiu com ara el camp de futbol i el frontó, que ja estan en funcionament, i on s’ubicarà el futur pavelló multiusos. Des d’un principi, l’Ajuntament i l’oficina tècnica d’Urbanisme van apostar per mantindre este patrimoni rural i destinar-lo a les oficines i dependències de la Regidoria d’Esports. Un fet que l’alcalde actual, el popular Blas Devís, coneixia ben bé, perquè aleshores governava en coalició amb el BLOC, que ostentava l’alcaldia.

Per a, Josep Riera, portaveu del BLOC, “és del tot denunciable que, de nou, el govern del Partit Popular deixe totalment abandonada una part del patrimoni municipal, fet que demostra la deixadesa tan preocupant de la seua gestió. És per això que el Bloc exigix responsabilitats polítiques.” En este cas, el fet és més greu encara, ja que a la rehabilitació d’esta alqueria s’havien destinat dos escoles taller subvencionades per la Generalitat amb fons europeus. L’última finalitzava al desembre del 2007, ja amb el govern actual del Partit Popular. Aleshores, els populars destacaven la importància d’esta actuació. El fet, com diu el responsable valencianista, és que “d’aquella intervenció per salvar una alqueria d’horta no queden ni els taulells. L’alqueria ha sigut espoliada davant la passivitat de l’alcalde Blas Devís qui, a més, pressumix de ser llaurador”. A l’última de les escoles taller es van destinar 525.000 €.


D’altra banda, esta actuació comptava amb un projecte arquitectònic que preveia la ubicació de les dependències de la Regidoria d’Esports, entre d’altres els despatxos per als clubs locals i sala de reunions i audiovisuals. Unes dependències que, sorprenentment, ara apareixen en el projecte del nou pavelló multiusos. Com diu Riera “l’abandó de l’alqueria, juntament amb el fet que se li lleve l’ús inicialment previst, ens fa pensar que el PP té la intenció d’enderrocar este edifici singular de l’arquitectura típica de l’horta”. El projecte de l’Oficina Tècnica Municipal també contemplava la ubicació annexa a l’alqueria del futur bar-cafeteria del poliesportiu. Així, també queda enlaire la millora d’este servici, ja que ha desaparegut tant del projecte de l’alqueria com del futur pavelló multiusos.

Finalment, des del BLOC també denunciem que, “el Partit Popular torna a abandonar un projecte a què s’havien destinat recursos importants simplement pel fet que estava impulsat pel govern anterior del BLOC, com també va ocórrer amb el viver d’empreses”.