BLOC-Compromís, per primera vegada i aprofitant les noves tecnologies, facilitem a la ciutadania de Meliana els documents bàsics dels pressupostos municipals del 2012 perquè es puguen consultar partida per partida.

Pressupostos de l’Ajuntament de Meliana (En este arxiu hi ha tres documents)
Els ingressos previstos
Les despeses previstes segons la classificació per programes
Les despeses previstes segons la classificació econòmica

Pressupostos de l’Institut Municipal de Cultura (En este arxiu hi ha dos documents)
Ingressos
Gastos
Esmenes presentades per BLOC-Compromís
Els pressupostos municipals per al 2012 ens va ser lliurat el dijous 16 de febrer en una primera Comissió Informativa d’Hisenda. Posteriorment, el 23 de febrer, vam tindre una segona comissió en què, després d’haver estudiat els diferents documents, vam poder preguntar els dubtes tècnics i polítics que han motivat estos pressupostos.
En la dita Comissió, BLOC-Compromís ja vam anunciar que, amb tota la informació completa, faríem propostes concretes; i vam plantejar la conveniència de celebrar una tercera comissió informativa per tal d’exposar-les i debatre-les, una comissió que, finalment, l’equip de govern no va voler convocar.
Certament, l’obligació de presentar els pressupostos és del govern municipal, que té la responsabilitat de la gestió i la majoria per a portar-la endavant. I ha sigut el govern del PP qui ha decidit que l’oposició no participàrem en l’elaboració dels pressupostos fins que estos han estat acabats.
Tot i això, BLOC-Compromís vam presentar dimarts, 28 de febrer, a primera hora del matí, diferents propostes per registre d’entrada i, tot seguit, les vam fer arribar al president de la Comissió i als portaveus dels grups plítics per correu electrònic. Són propostes, i així ho entenem, que milloren el document presentat pel Partit Popular.
Per a BLOC-Compromís, vivim uns moments socials, polítics i econòmics molt difícils, ja que ens trobem en una situació molt delicada per al conjunt de la ciutadania i per a les aspiracions socials, a causa de la crisi econòmica i dels factors que l’han provocada. Una crisi que de cap manera hem generat la ciutadania, però que, en canvi, sí que estem pagant tots nosaltres amb la precarització laboral, la deterioració dels servicis públics i la pèrdua de l’estat del benestar. Una situació que, segons tots els indicadors, s’agreujarà enguany.
És en este context que el nostre grup polític s’ha centrat en uns eixos concrets a l’hora de plantejar les diferents propostes.
– Garantir la resposta de l’Ajuntament per mitjà dels servicis socials a les conseqüències que la difícil situació econòmica ja està provocant en les famílies i en la ciutadania de Meliana, però també més enllà de la nostra realitat local.

– Apostar per accions que permeten promoure i enfortir el teixit econòmic de Melliana, especialment els sectors més tradicionals, com ara el comercial i l’agrícola.

– Mantindre uns servicis públics que ajuden a mantindre les expectatives i les aspiracions socials, sobretot en aquells àmbits que també ara tindran més necessitats, com ara la joventut o les dones.

– Invertir en aspectes que ajuden a preservar el medi ambient, com ara una major eficiència energètica, i que, alhora, permeten avançar en l’estalvi de la despesa corrent, com és el consum elèctric.

 
Esmenes de BLOC-Compromís

Totes estes esmenes de BLOC-Compromís van ser rebutjades pel Partit Popular