MELIANA SERÀ UN NUS DE CONNEXIÓ DE TOTA LA XARXA

L’Ajuntament de Meliana ja treballa amb el tècnic de la consultora Idom, l’empresa especialista en transport i mobilitat encarregada d’elaborar el projecte tècnic de la futura xarxa de carrills bici prevista dins de l’actuació de Camins a la mar impulsada per la Diputació de València. Concretament, des de l’àrea de Medi Ambient que coordina el diputat Josep Bort. Un projecte a què l’Ajuntament de Meliana es va adherir a l’inici d’octubre.

Així, com explica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “hem posat en coneixement del tènic la xarxa de carrils bici actual que transcorre pel nostre municipi, principalment el carril bici des de Meliana fins a a la mar, a més de l’actual carril bici València-Puçol, i la xarxa prevista amb el projecte de l’Anell Verd previst per la Generalitat i ara mateix en fase d’adjudicació del projecte”. Cal dir que s’està rematant l’últim tram que quedava per realitzar del carril bici des de Meliana fins a la mar, uns 300 metres, en la seua connexió amb el nucli rural de Roca. Este traçat, per trams, s’ha anat executant en diferents exercicis amb fons de la Diputació de València. Ara, tota esta plataforma servirà de base per al traçat del futur Anell Verd.

El màxim responsable municipal constata com “la important xarxa de carrils bici de les diferents administracions que confluirà a Meliana farà del nostre poble un veritable nus de connexió per a la mobilitat en bicicleta en totes les direccions i una de les vies de penetració cap al litoral i la mar, per això la nostra participació en el projecte Camins a la mar”. Sobretot serà útil per a  molts ciutadanes i moltes ciutadanes de la comarca, especialment de pobles com ara Bonrepòs i Mirambell, Montcada, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Foios, Albalat dels Sorells, els poblats del Nord de València i, evidentment, Meliana.

Cal dir també que tota esta xarxa s’ajusta plenament als objectius i el planejament que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori està desplegant dins dels diferents plans d’acció territorial que té en marxa. En este sentit, Riera destaca el fet que “l’horta de Meliana és una de les considerades amb major valor paisatgístic i agrològic en el Pla de l’horta, mentre que la platja de Meliana està catalogada en tots els documents amb la denominació de Finestra oberta al mar; mentre que en el pla del litoral (PATIVEL) es destaca la seua singularitat i en prioritza la intervenció”.

L’alcalde i el tècnic de la consultora Idom van recórrer amb les bicicletes municipals els diferents trajectes que travessen o travessaran el terme municipal per vore i analitzar els diferents punts febles on caldria actuar per tal de garantir les connexions adequades entre els diferents carrils de la xarxa previstos. Un treball que després van contrastar sobre els plànols juntament amb l’arquitecta municipal.