LA GENERALITAT APORTA SUBVENCIONS PER 267.830 €

La Vicepresidència del Consell i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha comunicat a l’Ajuntament de Meliana la disponibilitat de les diferents subvencions per a atendre els servicis socials municipals. Concretament, un total de 267.830 € per als diferents programes com ara els serveis socials generals (230.580 €), el servici específic d’atenció a les famílies i la infància, SEAFI (21.890 €), l’atenció a les persones amb diversitat funcional (4.260 €) i el suport al funcionament d’oficines d’atenció a persones migrants, AMICS (11.100 €).

Per a la regidora de Serveis Socials i Majors, Marta Valero, “ha sigut un pas molt important que, per primera volta, als municipis de més de 10.000 habitants, com Meliana, la Generalitat haja inclòs en els seus pressupostos del 2017 cada una de les subvencions nominatives per al nostre municipi. Així, des del final de l’any passat ja sabíem els diners de què anàvem a disposar per a enguany i això ajuda molt a planificar el servici”. Cal recordar que amb els governs del Partit Popular això no passava i calia esperar a les resolucions de cada una de les subvencions que, a més, calia sol·licitar cada any, amb retards constants i variacions notables de les quantitats, sobretot retallades importants que dificultaven el funcionament.

La responsable explica que “el canvi de sistema permetrà fer les contractacions necessàries amb més continuïtat i estabilitat, fet que beneficiarà el funcionament de tot el departament“. En este sentit, ja estan en marxa les convocatòries de les diferents borses de treball per a les noves contractacions. Unes contractacions que, com puntualitza Valero “permetran ampliar l’equip de treball i el nivell de resposta a la ciutadania“. De fet, es comptarà amb dos places noves, una de treballador/a social i una altra d’educador/a social.

La regidora remarca el fet que “el suport que rebem ara de la conselleria de Mònica Oltra i del Govern del Botànic dobla en subvencions el que Meliana va rebre en l’últim any sencer del govern del Partit Popular, aleshores des de la Diputació presidida per Alfonso Rus“. Concretament, en el 2014, per tots estos programes, el municipi va rebre un total de 125.093 €, menys de la meitat que ara en el 2017.

Finalment, conclou que “estem notant clarament que ara els diners públics van on toca, a les persones i a facilitar el treball des dels ajuntaments”. Programes com el de la lluita contra la pobresa energètica, les ajudes per un habitatge digne, la reducció de les llistes d’espera en la dependència, el programa Queda’t a prop per a persones majors, el Pla Valencia d’Inclusió i Cohesió Social (VICS), el pla d’infrestructures socials o l’augment de les subvencions als programes socials municipals que hem detallat, així ho demostren.