AMB LA INVERSIÓ DE 190.623,03 € DEL PPOS DEL 2016

L’Ajuntament de Meliana ha iniciat les obres de millora del clavegueram de la zona est del municipi. L’actuació es concentra al c/ Calvari, on es farà una canalització nova d’uns 300 metres amb una estació de bombeig que s’ubicarà el poliesportiu municipal. S’està executant amb la subvenció del Pla d’Obres i Servicis de la Diputació del 2016, amb una quantitat de 190.623,03 €.

Com explica l’acalde de Meliana i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “es tracta d’unes obres importants des del punt de vist urbanístic i mediambiental, ja que amb esta actuació es connectarà la xarxa d’aigües residuals de la zona est a l’estació de bombeig nova, que les impulsarà cap a la canalització de l’EDAR que va fins a la depuradora d’Alboraia i que transcorre per davall del carril bici de l’antiga via Xurra”. Amb això, es resoldrà un poblema històric del clavegueram del municipi i s’alliberarà d’aigües residuals les séquies de reg, aigües que tampoc arribaran fins la mar. I també es resoldran alguns problemes de males olors.

L’empresa adjudicatària ha sigut Canalizaciones Civiles, SAU (CCSA), que realitzarà les obres en tres fases, dos trams de canalització al carrer Calvari, previstes per a l’agost, i una tercera corresponent a l’estació de bombeig, que es farà al setembre. El responsable municipal indica que “hem ajustat les obres a l’agost per tal de causar com menys molèsties millor, tot aprofitant que hi ha vacances escolars, l’activitat al poliesportiu és menor i al poble hi ha menys gent i també menys trànsit”. Cal recordar que al c/ Calvari es troba el CEIP El Crist i el poliesportiu municipal.

El projecte de les obres l’ha redactat Omnium Ibérico, concessionària del servici municipal de clavegueram. D’altra banda, CCSA executarà les obres per 187.788,83 € i introduirà diferents millores per un valor de 59.000 €. En este sentit, el primer edil manifesta que “amb esta actuació mirarem de solucionar altres problemes de la xarxa dins de l’àmbit d’actuació que afecten, per exemple, al col·legi del Crist”.

Finalment, Riera conclou que “en la mateixa línia, i dins dels plans de la Diputació, ja s’ha planificat una actuació important en l’eix dels carrers València i Juli Benlloch ”. Unes actuacions que s’iniciaran a càrrec de les subvencions del 2017 en l’últim quadrimestre de l’any, i que tindran continuïtat en el 2018.