GRAN AFLUÈNCIA DE VISITANTS ELS TRES DIES

Quasi amb dues dècades, la Fimel és considerada com la fira agrícola i comercial pionera de tota la comarca. Així, aquest cap de setmana, Meliana ha celebrat l’edició que fa dènou al municipi amb una gran afluència de veïns, veïnes i visitants, més de 15.000, que s’han acostat al recinte firal per a gaudir de la programació variada de l’esdeveniment. Un ressò que també s’ha notat en les xarxes socials amb un impacte destacable.

Més d’una seixantena de comerços han sigut els que enguany han volgut formar part d’aquest esdeveniment que els proporciona el lloc idoni per a acostar, d’una manera més pròxima i personal, el seu producte al poble. 40 dels expositors han sigut del municipi, fet que remarca el caràcter d’aparador de l’activitat comercial de Meliana.

Durant tot el cap de setmana, el recinte firal ha tingut una participació exitosa per part de tota la població del municipi i també dels pobles del voltant, tant de matí com de vesprada-nit, on la gent ha pogut gaudir d’actuacions musicals, activitats esportives, exhibicions, sortejos i xarrades sobre agricultura i altres activitats. Cal destacar l’èxit entre els més menuts de l’exhibició dels servicis de seguretat i emergències, especialment el laberint del cos de bombers i la unitat mediambiental del Seprona de la Guàrdia Civil, a més de la dotació de la Policia Local. Aquesta programació variada i pensada per a tot el públic va aplegar a la seua fi ahir diumenge, amb l’actuació dels robots de RR1 Animàtic, on tant grans com menuts varen gaudir de l’acte de cloenda que donava per finalitzada la Fimel.

Com explica l’alcalde Josep Riera,l’activitat comercial i agrària tenen un lloc consolidat en la fira des de fa molts anys, ja que són dos dels motors econòmics del nostre municipi. El repte ara és incidir en el sector turístic”. Així s’ha destacat en l’edició d’enguany, on s’han realitzat xarrades, activitats i programació per a potenciar i fomentar aquest aspecte turístic del municipi i de la comarca que tindrà en l’horta, la platja de Meliana, la gastronomia i l’activitat cultural i el patrimoni del mosaic Nolla els elements nuclears sobre els que ja s’està treballant.

Cal destacar l’important suport institucional a Fimel amb la presència, en la inauguració, de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, entre altres representants institucionals.

Com tots aquests anys arrere, Fimel també ha servit per a homenatjar persones i entitats amb una trajectòria destacable en el sector agrícola, comercial i social, que han correspost a Carmen Aguilar, la Monto, perruquera fundadora de la MAC i dinamitzadora de Fimel durant molts anys, Amparo Martínez, dona vinculada al camp i venedora de la tira de comptar de Mercavalència i a l’IES la Garrigosa pels seus 25 anys a Meliana.