FARÀ UN REPLANTEJAMENT D’INTEGRACIÓ PAISATGÍSTICA

L’Ajuntament de Meliana ha adquirit la parcel·la de 3.156 m2 que els últims anys, per mitjà del lloguer, ha funcionat com a pàrquing de la platja de Meliana a la part oest de l’autovia V-21, al costat de la CV-313, coneguda com el camí de la Mar. El cost ha sigut de 13.000 €, d’acord amb la valoració econòmica realitzada pel Consell Agrari Municipal.

Com explica l’alcalde, Josep Riera, “aquest era un dels temes urbanístics que encara estava pendent des del 1991 i, ara, amb planificació i coordinació amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, hem resolt”. Així, el Pla General d’Ordenació Urbana vigent, aprovat el 1991, contemplava una zona d’aparcament just a l’altre costat de la CV-313 al costat de la passarel·la que creua la V-21, una parcel·la hui d’horta productiva en actiu. És per això que finalment s’ha decidit adquirir la parcel·la que ara mateix està fent-ne les funcions, improductiva des de fa anys.

Amb aquesta finalitat, subratlla la màxima autoritat i responsable d’Urbanisme, “hem incorporat el canvi d’ubicació en la revisió del Pla General Urbana que s’està tramitant”. Una modificació que s’ha coordinat amb la Conselleria per a ajustar-la també al Pla d’Acció Territorial de l’Horta com a sòl no urbanitzable comú i al projecte de l’Anell Verd metropolità, que inclou una modificació important de la passarel·la de l’autovia V-21 per a fer-la accessible d’acord amb la legislació vigent.

Finalment, conclou Riera, “ara, amb temps, elaborarem un projecte d’integració paisatgística del pàrquing, d’acord amb el PAT de l’horta, per a minimitzar l’impacte en l’entorn de l’horta”. Cal destacar que aquest espai d’aparcament en aquesta ubicació és molt útil per als veïns i les veïnes de Meliana i de la comarca que accedeixen a la platja de Meliana per la CV-313, i evita allargar el recorregut en vehicle fins a l’accés per Port Saplaya, a Alboraia, que, a més, sol patir congestions de trànsit.