L’Ajuntament contracta il•legalment

VULNERA EL PRINCIPI D’IGUALTAT

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 8 de València ha declarat il·legal la contractació de María José Martínez Albentosa com a auxiliar d’informació del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Meliana dins el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local del 2010, conegut com a pla Zapatero. Es tracta del procediment 687/2010, que anul·la, per ser contrària a dret, la Resolució de l’Alcaldia 102/2010, de contractació de personal, en haver-se vulnerat el principi d’igualtat, mèrit i capacitat.

Com diu Josep Riera, regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia, “esta irregularitat ja fou denunciada pel BLOC en el ple del 20 d’abril passat i l’alcalde popular, Blas Devís, va insistir a continuar amb està il·legalitat manifesta.”. Posteriorment, fou l’Administració de l’Estat, responsable d’estes subvencions qui, per mitjà de l’Advocacia de l’Estat, va denunciar l’Ajuntament de Meliana, que ara ha sigut condemnat. 

Per al candidat valencianista, “precisament estes actituds il·legals i en benefici d’interessos particulars són les que deterioren la imatge de la política municipal i les que el BLOC volem desterrar de l’Ajuntament amb un govern nou a partir del 22 de maig”. Cal recordar que María José Martínez era vicesecretària del PP local en el moment de la contractació i que el govern municipal va obviar una borsa d’auxiliars administratius vigent en aquell moment. Així, el govern municipal anteposà els interessos particulars i del partit a les justes aspiracions de faena dels melianers i de les melianeres.
Consultades diferents fonts jurídiques, la sentència podria tindre conseqüències legals i administratives per a l’Ajuntament, com ara la pèrdua de la subvenció i l’inici d’un nou procediment penal per un delicte de prevaricació, ja que la contractació es féu amb els informes en contra del secretari municipal i del Departament de Personal. En el procés de contractació van participar l’alcalde, Blas Devís, el regidor de Personal, Pedro Cuesta, i la regidora de Serveis Socials, Maribel Pérez, els tres del Partit Popular.
Arxivat en: General

Comentaris

  1. Anonymous diu:

    També hi hauria que veure l’ilegal.litat de la contractació de l’agent de dessenvolupament. No hi estaria gens mal. Aquestes cosses ens fan pensar, irònicament, que el millor consell que li podem donar als nostres fills es que no estudien una carrera sinò que quan siguen majors eixquen en les fotos del pp de meliana.Fa pensar que l’esforç per a ser competitiu en aquest mercat laboral tan complicat i la capacitat per a ocupar un lloc de treball no serveix per a rés. Realment no se que estem creant però pense que desmotiva prou a l’hora de crearse un futur. La llei de l’enxufisme està per damunt de la llei de la qüalitat professional. Espere que camvie tot açò algun dia. Tinc confiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *