Campanya sobre el deute il·legítim de la Generalitat


INFORME SOBRE LA LEGIMITAT DEL DEUTE DE LA GENERALITAT

Quin és el deute públic de la Generalitat?

El deute públic de la Generalitat Valenciana a 31 de desembre de 2012 es va situar en 29.437 milions d’euros. La xifra més alta de tota la història. Un deute pel qual caldrà pagar enguany, com a mínim, 1.292 milions d’euros d’interessos. 1 de cada 10 euros del pressupost.

És legítim tot el deute públic de la Generalitat?

Tot no. És legítim el deute que ha servit per equilibrar el comptes respecte a les activitats que són pròpies de la Generalitat Valenciana (Sanitat, Educació, Justícia…) quan no hi ha hagut suficients ingressos per a cobrir les despeses. Qualsevol persona, família o empresa s’endeuta per a pagar amb més comoditat. La Generalitat ho fa de manera legítima per a pagar obres necessàries com carreteres, escoles o edificis públics.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *