LA CONDEMNA EN PRIMERA INSTÀNCIA ERA CONTUNDENT


El jutjtat del contenciós administratiu núm. 7 de València, en sentència del 12 d’abril, donava la raó al Grup Municipal BLOC-Compromís  -defensat pel gabinet jurídic Defensa’t Advocades & Urbanistes-, i declarava nul de ple dret l’acord plenari de supressió de la plaça de tècnic de promocio del valencià de Meliana, per vulnerar el Reglament de promoció i us del valencià vigent. A pesar de la contundència de la sentència condemnatòria, el govern del PP ha apel·lat al Tribunal Superior de Justícia.
Per al portaveu de BLOC-Compromís, Josep Riera, “esta decisió del regidor de Personal i alcalde accidental, Pedro Cuesta, és una irresponsabilitat que va en contra de la promoció de la llengua pròpia, el valencià, i que pot suposar un sobrecost important per a les arques municipals”. En la sentència ara apel·lada, es determinava que la supressió de la dita plaça era contrària al Reglament de promoció i ús del valencià de Meliana, hui vigent, i declarava nul de ple dret la dita supressió, a més de condemnar l’Ajuntament a pagar les costes del procés judicial. Més preocupant encara ha sigut comprovar com el govern del PP fonamenta l’apel·lació amb falsedats. Com evidencia el Grup Municipal de BLOC-Compromís de Meliana, el PP falta a la veritat en afirmar que abans del 2002 no hi va haver tècnica de promoció del valencià titulada al capdavant de la dita oficina ja que, des que es va posar en funcionament, l’any 2000, va tindre personal qualificat per mitjà de pràctiques, beques i contractes temporals. Tampoc és cert que, actualment, hi haja cap treballador/a qualificat a l’Ajuntament amb la titulació requerida per a estar al capdavant d’una oficina de promoció i ús del valencià. A més, com indica el regidor valencianista, “per part de l’Ajuntament no s’aporten proves determinants que avalen que, amb esta decisió, s’estan complint els objectius marcats pel Reglament que –recorda el regidor- al seu dia va ser aprovat per consens i unanimitat, que ara el PP de Meliana ha vulnerat”.
A més, BLOC-Compromís evidencia la incoherència i el cinisme dels populars, especialment del regidor d’Hisenda i president de l’entitat cultural Lo Rat Penat, Enric Esteve, que d’una banda volen reobrir la polèmica i el conflicte sobre el valencià però, alhora, ataquen la seua promoció i hi destinen només 500 € d’uns pressupostos municipals de 6,5 milions de euros. Riera conclou que “el valencià no es defén amb soflames electoralistes i cortines de fum per a tapar la descomposició del Partit Popular pels casos de corrupció, sinó amb activitats, personal qualificat, promoció de la llengua i un pressupost adequat”.


Per tot això, el Grup Municipal BLOC-Compromís de Meliana està convençut que s’han de fer tots els esforços possibles -ara davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana- per tal de defensar la llengua pròpia i garantir el funcionament i la dotació pressupostària de  l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de Meliana.