EL PP NOMÉS PRETÉN BURLAR LA JUSTÍCIA EN CONTRA DEL VALENCIÀ

El Grup Municipal Compromís de Meliana ha presentat diverses al·legacions a la modificació del Reglament de Promoció de l’Ús del Valencià aprovada pel govern del Partit Popular en la sessió plenària del 28 de novembre passat.

Per a Josep Riera, portaveu de Compromís a Meliana, “les modificacions són totes restrictives, reduïxen l’abast d’actuació en la promoció del valencià, eliminen l’instrument principal que representa l’Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià amb els seus mitjans humans i materials, i limiten fins a l’extrem el compliment de l’Estatut i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià”. Una realitat que, al remat, impossibilita una veritable actuació política en favor del valencià, que el mateix reglament reconeix com a llengua pròpia del municipi de Meliana i del seu Ajuntament.

El Partit Popular ha impulsat esta modificació després que l’Ajuntament fou condemnat en primera instància pel Tribunal del Contenciós Administratiu per la supressió de la plaça de tècnic lingüístic i de l’Oficina de Promoció del Valencià, un acte que fou declarat nul de ple dret. Per això, el responsable valencianista considera que “el fet de modificar ara el Reglament en els termes que es fa és més greu encara, en la mesura que es pretén burlar el compliment d’una sentència judicial”. En este sentit, hi ha nombrosa jurisprudència dels tribunals Suprem i Constitucional que condemna esta manera d’actuar i de burlar el compliment de la llei, en allò que en dret s’anomena insinceritat de la desobediència dissimulada.

Segons Riera “és especialment cínic i preocupant que siguen dos exmembres d’Unió Valenciana, l’alcalde Pedro Cuesta i el regidor d’Hisenda Enric Esteve, president a més de l’entitat cultural Lo Rat Penat, els impulsors d’estes actuacions en contra del valencià”. Un exemple més d’esta poca sensibilitat són els ridículs 750 € destinats en els pressupostos municipals del 2014 per a promoció i ús del valencià, uns pressupostos –recordem- de 6,5 milions d’euros.

Amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, el PP de Meliana ha actuat de la mateixa manera que el govern popular de Fabra al capdavant de la Generalitat amb el tancament de Radiotelevisió Valenciana. Primer van despatxar la tècnica lingüística, un acte que el jutjat va declarar nul de ple dret; després han canviat la normativa, en este cas el Reglament de Promoció i Ús del Valencià; i, finalment, han desmantellat un servici públic en favor del valencià, d’especial respecte i protecció d’acord amb el nostre Estatut d’autonomia.

Ressò en la premsa electrònica:

laveupv.com

elperiodic.com