El BLOC fa noves propostes socials davant la crisi

AGILITAR I MILLORAR LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

Davant la situació de crisi econòmica que patim, que s’allarga en el temps, el BLOC de Meliana ha proposat, per mitjà d’una moció presentada a final de març, més actuacions socials per tal de pal·liar-ne els efectes entre la ciutadania, especialment entre aquells perfils que més l’estan patint i que estan exposats al risc d’exclusió social.


Així Josep Riera, portaveu del BLOC, destaca que “en este cas, les propostes són per a un millor desplegament i una millor aplicació de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania de la Comunitat Valenciana, aprovada el 2007. Concretament, l’article 2 d’esta llei establix el dret a una prestació econòmica gestionada per la xarxa pública de serveis socials, de caràcter universal, vinculada al compromís dels destinataris de promoure de manera activa la seua inserció sociolaboral i la finalitat de la qual és prestar un suport econòmic que permeta afavorir la inserció sociolaboral de les persones que no tinguen recursos suficients per a mantindre un adequat benestar personal i familiar, atenent als principis d’igualtat, solidaritat, subsidiarietat i complementarietat.

Per això, com diu el responsable valencianista, “hem proposat que la Generalitat firme convenis amb els ajuntaments perquè estos gestionen les resolucions de les ajudes, i que el termini de les resolucions es reduïsca de tres mesos a un. També hem sol·licitat que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Meliana garantisquen en els seus pressupostos partides suficients per a estes prestacions socials, i d’altres”.

L’alerta que ha motivat esta reacció del BLOC ha sigut llançada per l’informe de l’entitat Caritas respecte les demandes ateses per la seua xarxa d’acollida, que inclou: joves parats que busquen el primer lloc de treball sense perspectives i amb poca formació, parats de més de 45 anys, parats procedents de la construcció i l’hostaleria, famílies joves entre 20 i 40 anys amb xiquets menuts, dones que viuen soles amb càrregues familiars i amb greus problemes de conciliació laboral i familiar, homes separats o divorciats sense faena que no poden pagar un lloc per a viure, dones majors amb pensions no contributives o mínimes que no arriben a cobrir les necessitats bàsiques, o joves immigrants en situació irregular que no tenen treball.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *