FINS A MITJAN JULIOL NO ESTAVA CONDICIONADA

El BLOC de Meliana constata com, de nou, enguany la platja de Meliana no ha tingut plenament condicionat el seu espai i els equipaments, especialment pel que fa als rentapeus, fins a mitjan juliol quan la campanya d’estiu ja feia setmanes que havia començat.

Per a Josep Riera, portaveu del Bloc, “és una falta de planificació per part del govern municipal i de la Generalitat que, encara a final de juny, s’estiguera decidint qui es feia càrrec del condicionament”. Així, esta temporada l’Agència Valenciana de Turisme ha decidit desentendre’s de les seues competències i, per mitjà d’un conveni, ha traspassat l’equipament de les platges i el seu manteniment als ajuntaments, a canvi d’una subvenció del tot insuficient.

Com diu el responsable valencianista, “en el cas de Meliana la subvenció atorgada de 17.000 € ni tan sols cobrix el gasto previst inicialment de reparar la conducció d’aigua per als rentapeus, pressupostada en uns 25.000 €”. Cal recordar que, periòdicament i com a conseqüència de les llevantades, esta conducció es veu danyada greument. “El mínim que podria fer la Generalitat és traspassar les instal·lacions en condicions perquè els diners de la subvenció foren suficients”, remarca Riera.

Ens trobem com, de nou, les administracions amb més recursos, en este cas la Generalitat, es lleven del damunt les competències i els gastos i els els passen als ajuntaments, que tenen menys recursos, però tota la pressió ciutadana. Cal recordar que els ajuntaments ja assumixen la neteja de les platges, en el cas de Meliana per mitjà d’un servici que fa la Diputació, però que paga l’Ajuntament i que li costa uns 15.000 € a l’any.