OBRES DE REMODELACIÓ CORRESPONENTS AL PLA E

Finalment, uns 40 arbres del jardí de la Closa han acabat talats i trossejats als contenidors com a conseqüència de les obres de remodelació dels trams dels carrers Mestra Donderis i Salvador Giner dins de les obres del Pla E d’inversió estatal. Es tracta d’exemplars de lledoner –almez en castellà- d’uns 12 anys que feien ja vora 4 metres d’alçària i tenien un tronc d’entre 15-20 cm de diàmetre.

Com recorda Josep Riera, portaveu del BLOC, “al seu dia ja vam evidenciar que la remodelació plantejada pel govern popular era massa agressiva -alhora que innecessaria- amb l’arbrat ja existent i que eren possibles altres actuacions de menys impacte i econòmicament menys costoses”. Tot i que, davant les crítiques del BLOC, s’han fet algunes modificacions en la proposta inicial, que preveia la tala d’uns 80 arbres, al remat la poda i el trasplantament dels 40 exemplars de fulla perenne enmig de l’estiu, quan estaven en ple cicle vital, ha provocat la seua mort i que acaben als contenidors, fet que suposa una agressió mediambiental i un malbaratament del patrimoni importants.

Els diners destinats pel govern de Blas Devís a esta actuació superarà els 700.000 €, però, com reitera el responsable valencianista, “ara que ja es va veient com quedarà el jardí, ens reafirmem que amb una actuació d’uns 300.000 € haguera sigut suficient per a la remodelació del jardí i s’hagueren pogut destinar més diners per a l’auditori del Conservatori, l’altra actuació inclosa en el Pla Zapatero”. De fet, com diu Riera “allò important de l’actuació als jardins, que són les zones de joc, s’hagueren pogut integrar perfectement al jardí sense haver hagut de talar els arbres i mantenint el disseny i l’estructura que tenia fins ara”.