ES POSA EN PERILL LA VIABILITAT DE L’ESCOLETA NOVA

El Grup Municipal del BLOC de Meliana ha presentat una moció a l’Ajuntament de Meliana en què es demana que la Generalitat mantinga les quantitats previstes inicialment per al bo escolar corresponent a les escoletes infantils de primer cicle per a este curs 2009-2010, ja que finalmenta a primers de setembre, amb el curs ja iniciat, hi ha hagut una reducció mensual important que oscil·la entre els 67 € dels alumnes de menys d’un any i els 28 € dels alumnes de 2 a 3 anys.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “és especialment sagnant per a les famílies, en l’època de crisi en què vivim, que un servici tan necessari com les ecoletes infantils tinga un increment tant important del cost perquè la Generalitat governada pel PP no fa front a les seues promeses electorals. Això dificulta que els pares puguen permetre’s portar els menuts a l’escoleta i, alhora, l’accés al treball o la conciliació laboral i familiar”. Així, ens podem trobar que una família haja de pagar prop de 200 € mensuals, sense menjador, per a poder portar el xiquet a l’escoleta, i això no està a l’abast de moltes economies familiars.

D’altra banda el responsable valencianista constata que “esta decisió de la Generalitat pot posar en perill el projecte de viabilitat de l’escoleta infantil de concessió municipal que està en construcció ara a Meliana.”. De fet, el pla econòmic de l’empresa concessionària està plantejat comptant amb el bo escolar. Per tant com diu finalment Riera, “si la Generalitat no fa front a estes quantitats, o bé haurà de ser l’Ajuntament qui ho faça amb una situació econòmica ja molt delicada, o, malauradament, hauran de ser les famílies qui assumisquen este increment econòmic.”