ES PROPOSA UN COEFICIENT ENTRE EL 0,75% I EL 0,80%

De nou, com ja va fer fa un any, el Grup Municipal del BLOC de Meliana va presentar el 19 d’octubre passat una moció a l’Ajuntament de Meliana en què es proposa una reducció de la contribució urbana per al 2010. En concret, s’indica que el coeficient que s’aplica a l’Impost de Béns Immobles-IBI passe del 0,84% actual a un coeficient entre el 0,75% i el 0,80%. Esta proposta no fou acceptada l’any passat pel govern popular.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “un any més reiterem la necessitat que l’Ajuntament rebaixe d’una manera decidida l’import de la contribució urbana per tal d’alleujar les economies familiars, sacsejades per la crisi econòmica”. Cal recordar que, des del 2004, l’IBI ja suporta un increment anual considerable com a conseqüència de l’actualització cadastral que s’aplicarà durant un període de 10 anys, fins el 2013. Per això, el responsable valencianista considera que, “després de 5 anys d’actualització cadastral, ara és el moment de fer una rebaixa important del coeficient de l’IBI i situar-lo en la franja que el BLOC proposem per tal que els rebuts no augmenten tant d’un any a l’altre”.


D’altra banda, també s’aposta perquè el pagament de l’IBI es fraccione, almenys en dos rebuts, per tal de donar facilitats al veïnat, ja que la mitjana per rebut se situa entre els 450 i els 500 €. I, finalment, com diu Riera “per tal que la ciutadania tinga la informació com més detallada millor, caldria que el calendari fiscal i la resta d’aspectes es publicaren en la pàgina web municipal, a més de fer-ho en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament”.