Mai m’haguera pensat que el senyor Pedro Cuesta, regidor popular de l’Ajuntament de Meliana fóra tan impressionable. Sembla que la simple petició que el BLOC hem fet al govern municipal perquè reconsidere la prohibició de l’ús de la bicicleta i del baló als 8.500 m2 de jardins remodelats de la zona del polígon li ha causat estupor. És a dir, “un estat d’inconsciència parcial amb absència de moviments i sense reacció als estímuls”, com definix el diccionari.No només hem recollit el sentir d’alguns dels usuaris d’estes zones verdes, sinó que a mi mateix, com a veí de Meliana i pare d’un menut, em sembla de trellat que el meu fill, quan haja d’aprendre a anar en bicicleta o comence a jugar a pilota, ho puga fer en llocs adequats i segurs com els parcs. Sembla que no sóc l’únic, perquè, l’endemà mateix de l’obertura de portes dels jardins, una regidora del govern municipal del Partit Popular hi feia la visita acompanyada del seu fill, els dos dalt la bicicleta.

També tinc clar que, fins que el meu menut no tinga certa edat, potser l’única zona habilitada per a jugar a pilota no serà el lloc més adequat per a ell, sobretot perquè és allà on juguen els xiquets més majors i els joves, i on amb més probabilitat podrà rebre una bona pilotada. Així, amb la nostra oposició destructiva –segons el senyor Cuesta- insistim i li proposem, especialment ara després de l’arribada del pare Noel i dels Reis Mags –carregats de bicicletes i de pilotes com han vingut- que la prohibició de l’ús d’estos joguets als jardins siga, per exemple, per als majors de 10 anys. Crec que en una zona tan àmplia no és massa demanar.

Amb esta mateixa línia d’oposició, li proposem que millore la seguretat viària entre els dos jardins, separats per un ampli carrer d’accés al nucli urbà des del polígon, amb un perill evident pel trànsit. Fins ara només s’obrin de manera habitual les dos portes que donen al dit carrer i que es comuniquen per un estret pas de vianants només pintat de blanc, perquè -com a tota la resta del poble-, sembla que l’Ajuntament no té diners per a pagar la pintura roja. Així, li proposem que ubique un pas peraltat i senyalització vertical de perill alertant del pas de vinants i de xiquets, i de limitació de velocitat.

D’altra banda, sembla que per al regidor popular és fer el ridícul més espantós afirmar que considerem del tot desproporcionat haver-se gastat 715.000 € (prop de 120 milions de les antigues pessetes) en la remodelació d’estos jardins perquè, al remat, un xiquet de tres anys no puga jugar a pilota o circular-hi amb la bicicleta de quatre rodes. Potser el que està ocorrent realment és que estes xifres de milers d’euros, sobretot en esta època de crisi econòmica, sí que estan causant estupor entre el veïnat de Meliana.

Ens demana el senyor Cuesta que ens expliquem davant el poble de Meliana. Home, el BLOC no fem altre. El que pensem i el que fem és públic i notori, perquè no amaguem res i ho diem clar i en valencià. Ara bé, no podem explicar allò que no és cert. Mentix el regidor popular quan diu que hem votat en contra d’estos parcs. El BLOC no votàrem en contra. De nou, des de la nostra oposició destructiva -com diu el senyor Cuesta-, vam considerar que era millor per al poble de Meliana limitar la inversió en estos jardins a 300.000 € -que ja permetia fer una bona actuació de remodelació- i destinar més diners a l’auditori del nou conservatori. Perquè també ens semblava de trellat que calia ampliar un escenari on no cabrà la banda; i també un pati de butaques que, amb 150 places, és del tot insuficient -quan el que hi havia fins ara en tenia 350-. El Partit Popular no va voler atendre els nostres suggeriments i ens vam abstindre. És trist que este regidor ni tan sols llija les actes dels plens.

Ah, i per finalitzar, li recomane al senyor Cuesta que passege pel llit vell del Túria, pot ser molt instructiu. Allò sí que és un riu de gent. Podrà comprovar-hi que, de models, de dissenys, de funcionalitat i de tipus de parcs i de jardins, n’hi ha molts, encara que per al regidor popular només n’hi haja un, que repetix sense més. Així, em fa l’efecte que d’estos parcs de la Closa encara en parlarem, i molt.

Josep Riera

Portaveu del BLOC de Meliana