FOIOS DESTINA 400.000 € AL CLAVEGUERAM DE CÚIPER

El col·lectiu del BLOC de Meliana qüestiona que l’Ajuntament no haja previst l’execució immediata del clavegueram del barri de Roca en cap dels plans previstos en esta legislatura, ni els de l’Estat ni els de la Generalitat, sobretot tenint en compte que Foios sí que ha destinat 400.000 € del pla Zapatero del 2009 per a fer les obres corresponents a Cúiper.

Per a Josep Riera, portaveu del BLOC, “esta situació denota una falta total de coordinació entre els ajuntaments populars de Meliana i Foios, que compartixen el mateix nucli urbà de Roca-Cúiper. Així, Cúiper, que depén de l’Ajuntament de Foios, tindrà clavegueram nou i Roca, que depén del de Meliana, no. Tot plegat és un sense sentit”. A més, el destrellat encara és major perquè a Meliana l’EPSAR, l’Entitat de Sanejament d’Aigües, té elaborat el projecte de renovació del clavegueram del municipi i la fase de Roca no figura entre les d’execució immediata.

Així, del total d’inversions que s’executaran a Meliana en els diferents plans durant esta legislatura, al barri de Roca només es destinaran 41.870,30 € dins del pla de l’Estat del 2010 per a l’adaptació de l’enllumenat a la tecnologia LED, més respectuosa amb el medi ambient pel consum menor. Com diu Riera, “esta xifra és del tot insuficient i contrasta molt amb les inversions de l’Ajuntament de Foios a Cúiper on, a més dels diners del clavegueram, destinarà uns altres 300.000 € del pla Confiança de la Generalitat per a un parc nou”.