ÈXIT DE LES ACTIVITATS DE L’ASSOCIACIÓ DONES EN BLOC

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Associació Dones en Bloc, conjuntament amb el col·lectiu del BLOC de Meliana, han organitzat enguany dos activitats que han sigut tot un èxit de participació, amb més de 350 persones. Es tracta de les primeres activitats organitzades per l’associació de dones, de creació recent.

Per a Amparo Gimeno, presidenta de l’associació, “la nostra intenció és oferir propostes i activitats d’interés, especialment per a les dones, que destaquen el nostre treball i les nostres capacitats per tal d’assolir una igualtat social i d’oportunitats real”. Així, el diumenge, 7 de març, prop de 200 persones van gaudir del treball intimista i romàntic de la cantant d’Alboraia, Aitana Ferrer. Una dona jove que va mostrar totes les seues qualitats artístiques amb el seu treball Cançons d’amor i primavera, així com versions d’altres músics i poetes.

D’altra banda, com diu la presidenta, “la informació és molt important perquè les dones siguem plenament conscients de la realitat social en què vivim i d’aquells aspectes que ens poden facilitar una vida més plena”. En esta línia, el dimarts, 9 de març, vam organitzar una xarrada de la doctora Anna Lluch, cap del Servici d’Hematologia i Oncologia Mèdic de l’Hospital Clínic Universitari de València i professora titular d’Oncologia del Departament de Medicina de la Universitat de València. La conferència Dona i càncer de mama va despertar tan d’interés que al voltant de 150 persones van omplir a gom el saló d’actes de l’Ajuntament de Meliana. En acabar, van ser diverses les assistents que fan fer preguntes relacionades amb el tema, i especialment emotiva va ser la retrobada de nombroses pacients amb la doctora, quan es van acostar a felicitar-la.

Dones en Bloc també va participar de la manifestació unitària del 8 de març, a València, juntament amb la resta de col·lectius i dones del BLOC.