El Ministeri de Foment continua al recte sense escoltar la veu dels municipis de l’Horta Nord. El Consell de Ministres ja ha autoritzat la licitació de les obres, un pas més cap a la desfeta de l’horta. I, mentrestant, l’alcalde de Meliana, el popular Blas Devís, intentant fer-nos creure que ha defensat els interessos del nostre poble. Es constata la connivència del PPSOE per mantindre un traçat que s’inicià amb el ministre popular Álvarez Cascos i que es rematarà amb el ministre socialista Blanco. Els dos partits no han volgut valorar a nivell estatal, ni tampoc des de la Generalitat, el traçat alternatiu pel by-pass impulsat per l’Ajuntament de Meliana en la legislatura anterior. Tot han sigut excuses de mal pagador i llargues, moltes llargues. Allò més lamentable, que ni tan sols han atés les peticions més elementals. En esta legislatura no s’ha aconseguit res que no s’haguera aconseguit ja en la legislatura passada pels alcaldes de l’Horta Nord, Vicent Ahuir (BLOC) entre ells, (traçat per fora de Roca-Cuiper, reducció de l’alçària del talús i compromís d’adossar les vies de Renfe a les de l’AVE). Els últims tres anys no s’ha aconseguit res més perquè no s’ha fet la força que calia des dels ajuntaments i des de la Generalitat governats pels populars.Ara, el govern popular de Meliana vol salvar la cara adherint-se a la campanya de recollida de firmes iniciada per l’Associació de Veïns de Roca-Cúiper, i demanant una altra reunió amb el Ministeri de Foment que no es concreta mai. La veritat és que en esta legislatura, des que la majoria d’ajuntaments afectats de la comarca estan governats pel PP, només que s’han fet renúncies. L’última visita dels alcaldes a Madrid només va servir per a escenificar la cabotada.

El BLOC continuarem defensant l’horta i els seus habitants amb més força si cal. Davant la pluja d’infraestructures que se’ns ve al damunt (AVE, CV-300, Via Parc Nord, Accés Nord al Port,…) s’ha de sentir un clam per una veritable protecció de l’horta. Volem l’horta viva, ara més que mai.

http://www.la-moncloa.es/ConsejodeMinistros/Referencias/_2010/refc20100326.htm#AltaVelocidad

http://www.valenciaplaza.com/ver/1441/Luz-verde-para-el-AVE-entre-Valencia-y-Castell%C3%B3n.html

http://www.hortanoticias.com/noticia/463732/L´Horta-Nord/consejo-ministros-autoriza-fomento-licitar-paso-l’horta-nord-tras-%27finiquitar%27-oposición-comarcal.html