1r PASSEIG PER L’HORTA

Les últimes setmanes tot són notícies sobre les grans infraestructures que travessaran la nostra comarca i tindran un gran impacte ambiental i econòmic sobre el territori, sobre l’activitat agrària i sobre el nostre espai propi i singular, l’horta. Parlem del traçat de l’AVE València-Puçol, de l’accés nord al port de València per l’horta d’Alboraia, de la Via Parc Nord -que ens encercla des de Burjassot-Godella passant per Montcada, Vinalesa, Foios I Albalat-, o de la CV-300 o desdoblament de l’antiga carretera de Barcelona, el projecte inicial de la qual travessa l’horta pels termes de Meliana, Almàssera i Alboraia fins a València. És l’última gran envestida contra una horta que hauria d’estar protegida.


On està el Pla d’Acció Territorial per a l’horta què ha de garantir-ne la protecció? Passen els anys i veiem com avança l’urbanisme depredador en forma de zones construïdes i de grans infraestructures, però cap avanç en la protecció de l’horta.


Volem l’horta viva i protegida! I la volem ja!

El col·lectiu del BLOC de Meliana, conjuntament amb el BLOC de l’Horta Nord, estem organitzant un passeig, a peu, per l’horta per al diumenge 30 de maig. Esta és una primera informació perquè tots i totes en fem difusió i ens hi ajuntem com més gent millor en una jornada lúdica per l’horta, però molt reivindicativa. Hi haurà diferents punts d’eixida, des de diferents pobles, i diferents punts de trobada dels participants.


Fitxa del recorregut des de Meliana:

Dia: Diumenge, 30 de maig Hora i lloc d’eixida: 08.45 h des de la seu del BLOC, c/ Túria, 2 Total quilòmetres: 11,5 Km totalment plans

Itinerari: (Vos en podeu fer una idea en la imatge del recorregut que s’adjunta) Seu del BLOC de Meliana – zona d’esplai carril bici de Meliana – carril bici fins el barranc del Carraixet – barranc del Carraixet fins l’ermita dels Peixets (Arribada cap a les 10.15 h i esmorzar) – ermita dels Peixets fins Port Saplaya – Port Saplaya fins la platja de Meliana – Platja de Meliana fins al nucli de Roca (Parada al Casó per a refrescar) – Roca fins al carril bici de Meliana (punt de partida) per la senda de la séquia Nova. Hora aproximada d’arribada, 13.30 h.
Llocs d’interés: L’itinerari recorre tres espais d’interés d’esta part de la comarca. Diferents espais de l’horta encara ben conservats i en plena producció, amb les corresponents alqueries, la zona humida que conforma el barranc del Carraixet i un tros del litoral i de les nostres platges. En tots estos espais es podrà vore la incidència d’un urbanisme agressiu.

Cal portar: L’esmorzar, aigua, calcer adequat i barret per a protegir-se del sol.

A més, en diferents punts podrem vore com afectaran les grans infraestructures projectades a l’entorn actual de Roca.


Vos esperem el 30 de maig. Estigueu atents als pròxims enviaments d’informació.