QUATRE ANYS PERDUTS PER NO TINDRE EN COMPTE LA PROPOSTA DEL BLOC

En el ple ordinari d’abril, l’Ajuntament de Meliana aprovava per unanimitat de tots els grups polítics el nou projecte bàsic de pavelló multiusos inclòs en el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana-PIP de la Generalitat Valenciana, amb un pressupost de 2.076.774,15 €.

Per a, Josep Riera, portaveu del BLOC, “esta nova proposta del govern popular és més realista, ja que ha hagut d’incloure les correccions que el BLOC va proposar fa un any, com ara més vestidors, millor accessibilitat i mobilitat i, especialment, unes dimensions de pista homologades, tot d’acord amb la normativa de la Generalitat.” Crida molt l’atenció la marxa arrere que ha hagut de fer el PP quant a les pretensions d’este nou pavelló, que al seu dia van publicitar com a pioner i innovador, i que ja no inclourà zones per a les piscines cobertes, l’spa, i sales per a albergar altres activitats municipals. De nou, totes estes instal·lacions, com està sent ja habitual amb el PP, hauran d’esperar a una futura ampliació. Com recorda el responsable valencianista, “era impossible, com ja vam advertir el BLOC, que amb este pressupost es pretenguera construir 6.159 m2. Ara, només se’n construiran 3.786.

El nou model de pavelló és molt semblant a l’avantprojecte que el BLOC ja va presentar al 2006 per al Pla d’Instal·lacions Esportives 2007-2011 de la Diputació i la Generalitat, que fou aprovat a l’espera de finançament autonòmic. Com diu Riera “és bastant lamentable que el govern de Blas Devís no tinguera en compte este projecte treballat pels tècnics municipals d’Urbanisme i d’Esports conjuntament amb els tècnics de la Generalitat i, així, s’hagen perdut 4 anys i els diners d’un projecte bàsic inútil. Tot per a tornar, de nou, als plantejaments del 2006. Així, la nova proposta torna a centrar-se en una pista multiesportiva, una graderia per a unes 500 persones, els vestidors imprescindibles, una àmplia sala polivalent, dependències pròpies de la gestió del pavelló i diversos despatxos per als clubs. Tot i això, com diuen des del BLOC, “la proposta de pavelló, com ocorre també amb l’auditori ja en construcció, queda curta per a les necessitats de Meliana”. Així, respecte de la proposta del BLOC del 2006, s’ha renunciat a un escenari/sala polivalent, vestidors col·lectius, la sala de musculació i altres dependències.