EL PP NO DEFENSA ELS INTERESSOS DE MELIANA

El govern del Partit Popular ha acceptat la cessió per part de la Diputació de la CV-313 sense cap contraprestació per al municipi. Este eix viari, de 3,5 km, és l’artèria de comunicació de Meliana amb el nucli de Roca i la platja. Comença a la CV-300, l’antiga carretera de Barcelona, i transcorre en un primer tram urbà des de l’avinguda Santa Maria fins al carrer del Calvari.

Josep Riera, portaveu del BLOC, diu que “de nou, els populars, amb la seua gestió improvisada, han fet molt mal negoci i no han defensat els interessos de Meliana, ja que han acceptat totes les obligacions imposades per la Diputació sense cap contraprestació per a Meliana.” Així, l’Ajuntament s’obliga a garantir l’ús d’esta carretera -que absorbix trànsit comarcal- i n’assumix la gestió, l’explotació, la conservació i la senyalització. Com recalca el responsable valencianista, “en canvi, la Diputació, molt previsora i interessada, s’ha reservat tots els drets urbanístics que es puguen derivar en un futur pel canvi de planejament del sòl”.

El BLOC constata que durant dècades la Diputació no ha invertit ni un cèntim en este vial que ara ha traspassat en males condicions, ja que ni ha fet les rotondes necessàries per a regular el trànsit, l’asfaltatge té més de 30 anys i la senyalització és insuficient. Per a justificar la cessió, l’alcalde, Blas Devís, fa referència a un acord verbal amb la Diputació segons el qual la institució provincial invertirà 1 milió d’euros per a prolongar el carril bici fins a Roca. Al respecte, Riera manifesta que “sembla mentida que, després de 3 anys com a alcalde, el senyor Devís no sàpia encara que en l’Administració valen els acords i els convenis escrits i firmats, no els acords verbals”.

Des del BLOC recorden que la Diputació està incomplint els compromisos almenys des del 2000, ja que en este temps, com a requisit per a l’acceptació de la cessió, des de l’Ajuntament de Meliana s’han proposat diferents projectes i propostes perquè la Diputació millorara este eix viari important per al trànsit i la comunicació de Meliana.

Finalment, el regidor del BLOC alerta que “el PP, en assumir la gestió d’esta carretera en les condicions actuals, ha hipotecat les arques municipals, ja que a partir d’ara se li exigirà que estiga en bones condicions i això suposa molts diners d’inversió i de manteniment”. Com a exemple, els valencianistes recorden que construir només 500 metres de carretera en el nou accés sud a Meliana des del camí del Barranquet ha suposat una inversió de 3,7 milions d’euros, i la CV-313 té 3,5 km.