ÉS EL MOMENT DE REPENSAR LES INFRAESTRUCTURES COM L’AVE

El col·lectiu del BLOC de Meliana està fent un treball d’estudi, a fons, del Pla d’Acció Territorial de Protecció de l’Horta de València (PATPHV), promogut per la Generalitat i actualment en exposició pública, en aquells aspectes que afecten Meliana. Este treball es concretarà en diverses propostes, d’ací a pocs dies, per tal que es puguen estudiar i aprovar, si és el cas, abans que finalitze el termini a final d’agost.

Com exposa Josep Riera, portaveu del BLOC, “un dels aspectes importants que estem valorant és el fet que, pel que fa al terme de Meliana, s’haja rebaixat el grau de protecció de l’horta respecte de la proposta inicial i les conseqüències que això comporta, especialment per a l’activitat agrària.” Un altre apartat destacable és com afecta la planificació de les grans infraestructures a esta zona. Com el BLOC de l’Horta Nord evidenciava fa uns dies en una passejada lúdica i reivindicativa per l’horta, hi ha massa infraestructures previstes que causen un gran impacte sobre este territori, per això el responsable valencianista considera que “és el moment, aprofitant també la paralització d’algunes inversions per la crisi econòmica, de repensar algunes infraestructures, com ara el traçat de l’AVE per l’horta”.

D’altra banda, hi ha aspectes concrets d’ordenació urbanística que cal vore com es poden adequar, com ara la possibilitat d’ubicar les antenes de telefonia mòbil fora dels nuclis urbans o també, com planteja Riera, “la creació d’un gran parc urbà per a Meliana, com marca la normativa vigent, tot atenent les limitacions de creixement urbanístic que establix el PATPHV”.

Els valencianistes també estan fent un repàs dels béns i dels espais rurals inicialment protegits pel document al terme de Meliana, com ara alqueries, ermites i altres edificacions. Finalment, valoren el document en el seu conjunt com un treball molt complet i molt interessant i destaquen com un dels aspectes positius que s’haja considerat el litoral i la platja de Meliana com un espai natural i una finestra oberta de l’horta al mar.