FA MÉS D’UN ANY QUE ES VA INAUGURAR ESTE VIAL

Fa més d’un any que es va inagurar el nou accés sud a Meliana després de les obres de supressió del pas a nivell del Cementeri executades per la Conselleria d’Infraestructures i Transport. En este temps, tant els veïns de la zona com el col·lectiu del BLOC han demanat a l’Ajuntament governat pel popular Blas Devís que es millore la seguretat dels vianants a la zona, sense que fins ara s’haja fet cap actuació.


Segons Josep Riera, portaveu del BLOC “nosaltres ja havíem constatat la falta de seguretatal i, al juny, van presentar davant l’Ajuntament algunes propostes, i ens consta que alguns veïns també ho han fet”. En concret, es demana que s’ubiquen passos de vianants a la rotonda d’accés al c/ l’Horta, on actualment no n’hi ha cap. Coincidix que allí es troba el pas subterrani que salva les vies del metro i que comunica les dos parts del nucli urbà. Així, com diu el responsable valencianista, “ara, tota la gent que vol accedir a peu al polígon industrial, a la cooperativa agrícola a les seues vivendes, o arribar al carril bici, han de creuar la rotonda per llocs sense adequar ni senyalitzar, i això augmenta notablement el risc d’accidents i d’atropellaments.”


Un altre dels aspectes detectats és l’éxcés de velocitat amb què molts vehicles arriben al c/ l’Horta des de la rotonda d’accés, fet que també augmenta la inseguretat viària. Per això, el BLOC ha demanat també la ubicació d’un parell de passos peraltats al llarg del carrer que obliguen els conductors a reduir la velocitat.