EL BLOC PRESENTA AL·LEGACIONS AL REGLAMENT

El BLOC ha presentat al·legacions al Reglament per a la Concessió d’Ajudes amb Destinació a l’Escolarització en Educació Infantil (1r cicle 0-3 anys), aprovat inicialment pel govern del Partit Popular. Tal com recull este reglament, s’hi podran acollir de manera preferent únicament les famílies empadronades a Meliana que porten els seus fills o les seues filles a un dels tres centres d’educació infantil que hi ha al municipi, concretament a l’escoleta Ninos.


Com diu Josep Riera, portaveu del BLOC “nosaltres considerem que esta decisió és del tot injusta i vulnera el principi d’igualtat recollit en la Constitució,”. Cal dir que les tres escoletes que hi ha al poble estan gestionades per empreses privades i tenen uns preus semblants. Per això, com diu el responsable valencianista, “no s’entén de cap manera que melianers i melianeres que paguen els seus impostos no puguen acollir-se en igualtat de condicions a un Reglament municipal d’ajudes amb una convocatòria pública.” Per al BLOC, per tant, esta decisió vulnera també la Llei General de Subvencions (Llei 38/2003).


També ho han considerat del tot injust prop de 300 melianers i melianeres que han presentat davant l’Ajuntament les seues al·legacions, entre ells moltes famílies que porten els xiquets i les xiquetes a les diferents escoletes de Meliana. Així com les responsables dels centres educatius que veuen en esta decisió un greuge comparatiu inexplicable i un atac contra la seua activitat professional i la seua activitat empresarial.


La contradicció és major si es té en compte que l’Ajuntament té aprovats altres reglaments i ordenances en l’àmbit educatiu que no fan cap distinció de centre escolar, com ara les ajudes al menjador escolar.


Tot això, com explica Riera, “fa pensar que no s’han aplicat criteris objectius per a beneficiar el conjunt de la ciutadania, sinó que hi ha hagut altres motivacions que poden provocar una situació de discriminació entre veïns i veïnes de Meliana”. Així, ens trobem també que les dos xicotetes empreses d’ensenyament que treballen al poble des de fa dècades ixen perjudicades respecte d’una escoleta, de nova creació, que pertany a un gran grup empresarial de fora del poble.