Si al llarg dels últims anys el BLOC s’ha caracteritzat per alguna cosa, és per la capacitat de treball de la seua gent, pel dinamisme i pels projectes que ha portat endavant tant des de l’alcaldia i el govern entre el 1999 i el 2007, i des de l’oposició en esta legislatura que finalitza.

Fruit del treball del BLOC, Meliana va aconseguir desplegar el planejament urbanístic del municipi, parat durant molts anys, que ha permés que el govern del PP que ara finalitza i els governs futurs es puguen plantejar realitzar acuacions noves als diferents solars dotacionals. Caldrà recordar que tant el polígon industrial i de servicis, la sala d’exposicions i la biblioteca, l’ecoparc, el camp de futbol de gespa, la cobrició del carrer de pilota, la supressió del pas a nivell del cementeri i el nou accés sud, o la rehabilitació de diferents edificis i el seu entorn com ara el Casó de Roca, la Casa Jove, la Casa de la Cultura, la Llar dels Jubilats o l’Ajuntament, entre d’altres, són fruit d’eixe treball. Però més enllà, alguns dels servicis municipals hui encara emblemàtiques són fruit de la nostra iniciativa. Servicis com l’Institut Municipal de Cultura, l’Agència de Foment Econòmic i de Foment de les Iniciatives Comercials, el Consell Agrari o FIMEL. Són raons que avalen la confiança en el BLOC.

Enfront, un Partit Popular que finalitza una legislatura amb la mateixa música, Prometent allò que fa anys per a ells ja era imminent. El pavelló multiusos, potser l’única obra del pla Confiança de la Generalitat que no s’ha executat a tota la comarca i no se sap quan s’executarà. Un centre de dia i una residència per als majors que han promés molts consellers i conselleres del PP, però que no s’ha construït. Un consultori nou per a Roca, però que ni tan sols s’ha milllorat perquè el govern de Blas Devís no ha presentat bé el projecte i ha perdut la subvenció. El PRIM de Roca sense aprovar. Una piscina coberta que no s’ha fet renunciant fins i tot a una subvenció de 250.000 € de la Diputació. Un aulari nou per a l’institut i un centre escolar nou que no s’han construït. Una estació del metro que hui és un bunyol. Un conservatori nou amb un auditori xicotet, que està acabat des de fa un any, però que no s’obri. Sí, s’han fet inversions, i s’han fet gràcies als plans de l’estat, als plans Zapatero, perquè la Generalitat només ha finançat de nou el col·lector de l’avinguda, per obligació i amb fons europeus, i després de reduir en 3,5 milions d’€ la inversió inicial prevista.
Amb el PP finalitzem la legislatura a Meliana amb 1.045 persones sense faena, més que mai, i sense cap actuació concreta dels populars contra la desocupació. Amb un increment del 10% de les taxes del conservatori per al curs que ve. Amb augments constants del rebut de l’aigua per l’increment encobert de les taxes (abocament i tractament de residus i clavegueram). Un govern de 8 persones que, en quatre anys, ens ha costat més de 532.000 €, uns 88 milions de pessetes. EIXA ÉS LA RESPOSTA DEL PP CONTRA LA CRISI.
Per això, en el govern municipal fa falta gent amb ganes i capacitat de treball, amb idees il·lusionadores per a Meliana, amb una vocació real de servici al poble. Fa falta un govern del BLOC-Coalició Compromís, perquè SOM COM TU!
Josep Riera

Candidat del BLOC-Coalició Compromís a l’alcaldia de Meliana
Article publicat en La Gaceta de l’Horta Nord de divendres, 13 de maig de 2011