DESPRÉS DE 30 ANYS, ARA PLENS CADA DOS MESOS


La primera decisió del nou govern del Partit Popular ha sigut imposar la seua majoria absoluta per a reduir la celebració de les sessions plenàries ordinàries. Després de més de 30 anys de democràcia a Meliana, amb governs de tots els colors polítics, en què el ple ordinari s’ha celebrat cada mes al municipi, ara se celebrarà cada dos mesos, el mínim que exigix la llei per a un poble com Meliana.

Com diu Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “esta decisió merma notablement la participació democràtica a Meliana, tant dels grups polítics com de la ciutadania, ja que és només en les sessions ordinàries quan es poden formular les corresponents preguntes i fer intervencions des del públic”. Des del partit valencianista auguren que esta legislatura estarà marcada per la freqüència dels plens extraordinaris.

El Partit Popular ha recorregut a una excusa poc creïble i ha adduït qüestions d’organització amagant-se darrere els tècnics, sense concretar. Per al responsable valencianista, “la mesura no es justifica de cap manera, ja que els departaments i els tècnics poden treballar igualment amb previsió de dos mesos, pèro caldria garantir la participació política i ciutadana amb el ple mensual”. Precisament, la decisió encara crida més l’atenció quan hui s’està vivint un moviment ciutadà creixent que demana més democràcia i més participació en la vida política.

Per a Riera “el PP demostra així la seua manera d’entendre la majoria absoluta i la concepció que té de partit únic”. Cal recordar que en la legislatura anterior el PP ja va buidar de contingut la majoria de les comissions informatives, a què molts membres del govern ni tan sols acudien, i li va llevar moltes de les competències al ple, que va delegar en la Junta Local de Govern amb presència exclusiva del PP.