DESPRÉS DE LES ELECCIONS APUJA UN 257% EL BO METRO


Una de les primeres decisions del nou equip de govern del Partit Popular és l’augment del 257% en el bo metro anual per a jubilats i pensionistes, que passa de 14 € a 50 €. Un fet que està generant molt de malestar.

Per a Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “és tracta d’una estafa del Partit Popular, que ha esperat que passaren les eleccions per a aplicar la mesura. Mentrestant, ha estat mercadejant el vot amb mesures populistes que ara incomplix de manera flagrant”. La mesura s’aplica sense cap element de correcció i tractant totes les persones de la mateixa manera, sense tindre en compte el nivell adquisitiu o de renda. Com diu el responsable valencianista, “això dificultarà l’accés d’un nombre important d’usuaris i d’usuàries a esta bonificació municipal i a l’ús d’este servici de transport públic, especialment en una època de crisi en què les economies familiars estan molt castigades.”.

El PP no pot justificar-se ara amb la situació de crisi econòmica, ja que, des del 2008, en què es va iniciar la crisi, havia mantingut el preu del bo metro en 10-12 €. A més, estes mesures dràstiques no s’han aplicat a altres partides, com ara els jornals de l’equip de govern o a gastos poc justificables ara mateix com el canvi de l’enllumenat de festes. Per a Riera “l’actitud del PP és un engany per als majors, ja que ara mateix ni tenen centre de dia, ni residència, i hauran de pagar molt més pel bo metro”.

L’únic aspecte positiu dels criteris nous per a beneficiar-se del bo metro és el fet que el PP, a la fi, ha acceptat recuperar la inclusió de les persones amb un mínim del 33% de discapacitat, tal com ja s’aplicava amb el govern del BLOC, que el PP va deixar fora de la bonificació durant la legislatura anterior, i que no va voler incloure a pesar que el BLOC ho va de manar de manera reiterada.