PER A PAL·LIAR LES PÈRDUES PER LES OBRES DEL COL·LECTOR


En l’últim ple ordinari, l’Ajuntament de Meliana va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (BLOC-Compromís, PP i PSOE) la moció presentada per BLOC-Compromís d’ajudes als comerços i empreses afectats per les obres del col·lector central, que transcorre per l’eix comercial de Meliana av. Santa Maria-c/ Calvari.
Com manifesta Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “Des de juny que vam presentar la primera proposta, estem treballant perquè l’Ajuntament prenga consciència i actue sobre una problemàtica que afecta un dels principals sectors econòmics del poble, el comerç”. Així, el primer punt de la moció és que l’Ajuntament faça les gestions necessàries perquè les obres finalitzen com més prompte millor. En este sentit, el responsable valencianista destaca que fins ara “hem trobat a faltar una major diligència del govern municipal del Partit Popular i una informació real i transparent sobre el que està ocorrent respecte de la paralització de les obres, davant una problemàtica que afecta les economies i el treball de moltes famílies i que està causant molèsties prolongades a la ciutadania”.

La moció preveu ajudes per als comerços afectats, per al 2011 i el 2012, a càrrec del que s’ha recaptat i es recaptarà per la contribució urbana (IBI) i la taxa de residus urbans (fem). Amb esta finalitat, l’Ajuntament ha d’aprovar unes bases reguladores que determinaran els trams de les ajudes, el tipus de comerç o d’activitat que s’hi podrà acollir, les zones afectades, i els requisits necessaris. En este sentit, Riera espera que “el Partit Popular siga més diligent i ara presente les bases abans del 7 de novembre, tal com s’acordà en el ple. BLOC-Compromís ja hi estem treballant i tenim algunes propostes concretes”.

 A més, d’acord amb la moció aprovada, l’Ajuntament garantirà a les persones afectades per les dites obres els informes tècnics necessaris per tal que puguen exercir el seu dret de reclamació davant l’administració que corresponga. I també es compromet, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants i Professionals de Meliana (MAC), a organitzar i finançar campanyes i accions concretes que propicien la recuperació dels clients de fora del poble que, amb motiu de les obres, han deixat d’acudir als establiments afectats.