EL GOVERN NOMÉS HI DESTINARÀ 22.000 €


L’última decisió del govern del Partit Popular de Meliana en el 2011 va ser la reducció de la partida pressupostària del 0,7% per a programes de cooperació en països amb necessitats bàsiques urgents. Així, la partida inicial de 37.000 € s’ha quedat en només 22.000 €. Això suposa una retallada DE 15.000 €, el 40%. Per a Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “Sorprenentment, es tracta de la partida pressupostària que ha patit una retallada més dràstica, i demostra la poca sensibilitat del populars per la gent més necessitada, ja que hi ha moltes altres partides de gastos superflus que es podrien haver reduït, com sempre hem apuntat des de BLOC-Compromís.

Així, si esta partida suposava en inici un 0,6% del pressupost municipal ordinari del 2011 (5,8 milions d’euros), ara es queda en un 0,37%. Com diu el responsable valencianista “amb esta decisió el PP se situa molt lluny del compromís social del 0,7% i s’evidencia la incoherència que suposa, per exemple, destinar 145.000 €, el 2% del pressupost ordinari, per a pagar els jornals de l’alcalde i dels regidors i regidores del seu govern”.
A més, es dóna la circumstància que, per a maquillar la decisió d’esta retallada, el govern del PP ho ha justificat dient que són diners que es destinen a suplementar partides de l’àrea de Servicis Socials. Com diu Riera, “això és un exercici de cinisme, ja que, per a cobrir les necessitats bàsiques d’unes persones les reduïxen o les neguen a unes altres, quan hi ha moltes altres partides que es pordrien reduir amb una gestió millor, més social i pensada més en les persones.” BLOC-Compromís va votar en contra d’esta retallada en el ple de l’Ajuntament.