ENGUANY PAGARAN 70 €  EN LLOC DELS 50 € DE L’ANY PASSAT


BLOC-Compromís considera abusiu l’augment del 40% del bo metro per a les persones majors i discapacitades. Si l’any passat van pagar 50 €, després d’aplicar ja un fort augment respecte dels anys anteriors, un any després, en plena crisi econòmica, i quan les economies familiars estan més afectades, les persones majors pagaran 70 €.
Per al portaveu de BLOC-Compromís, Josep Riera, “esta decisió del govern del PP demostra molt poca sensibilitat per les persones majors i discapacitades, un dels sectors que més està patint la crisi”. Per als valencianistes, esta decisió és un engany més del Partit Popular, que es va presentar a les eleccions del 2011, ja en plena crisi, prometent que l’Ajuntament assumiria el bo metro i no ha parat d’aplicar augments abusius.
Sorprenen les explicacions del govern del PP, que ha justificat la decisió com una mesura de “sensibilització”. Per a Riera esta justificació sembla més una burla, “precisament les persones majors són de les més conscients dels efectes de la crisi i de la necessitat d’administrar bé els diners, ja que moltes d’elles estan ajudant amb les seues pensions els fills i els néts“.

Segons Riera “este castic a les persones majors té encara menys sentit si tenim en compte que l’Ajuntament de Meliana va tancar l’exercici del 2012 amb un superàvit de més de 400.000 €”. Això demostra que es podrien fer modificacions en les partides dels pressupostos del 2013 perquè les persones majors i discapacitades no hagueren de pagar tant per un bo que hauria de facilitar la seua mobilitat i l’ús d’un transport públic com és el metro.
Pregunta de BLOC-Compromís sobre el tema en el ple de 30 de juliol
 Ressò de la notícia en la premsa electrònica: