VOLEM L’HORTA VIVA I PROTEGIDA! I LA VOLEM JA!

Fa ja quatre anys que es va redactar el projecte del Pla d’Acció Territorial de Protecció de l’Horta de València (PATPHV). Un document que, en tot este temps, el govern de la Generalitat del Partit Popular no ha portat a la seua aprovació. Este pla és el document que ha de garantir, d’una manera global, el manteniment de l’horta. Des del punt de vista econòmic, amb la continuïtat en condicions de l’activitat agrícola tradicional; i també des del punt de vista ambiental i paisatgístic en ser un espai únic i propi dels valencians i de les valencianes.

Amb esta jornada ludicoreivindicativa, de què celebrem la tercera edició, volem prendre contacte amb l’espai de l’horta i, alhora, exigir l’aprovació del pla de protecció sense més retards. L’itinerari del passeig recorre espais d’interés del terme i de l’horta de Meliana, i un poc de la d’Alboraia. Diferents espais de l’horta encara ben conservats i en plena producció, amb les corresponents alqueries; i el nostre litoral i la nostra platja, tot passant pel nucli de Roca i Cuiper.

El passeig està organitzat pel col·lectiu de Compromís per Meliana, i està obert a la participació de la gent de Meliana i de la comarca.

Data: diumenge, 30 de març

Lloc i hora: eixida des de la seu local de Compromís (c/ Túria, 2-baix), a les 8.45 h. Ens concentrarem al jardí del costat de la seu, al c/ de la Pau.

Recorregut: 9,5 km eixint des de la seu local de -Compromís, per l’horta de Meliana, fins a la mar, on esmorzarem. Per tornar a Meliana, farem un altre itinerari que passarà pel nucli de Roca i Cuiper. Finalitzarem al passeig Joanot Martorell de Meliana (al costat de la Llar dels Jubilats, on refrescarem).

Inscripció: la inscripció s’ha de fer per correu electrònic meliana@compromís.ws  telèfon 608996311 o per missatge intern del Facebook, fins al 21 de març. Hi haurà una consumició de refresc/cervesa en finalitzar el recorregut. Es podrà fer un donatiu d’1 € per a l’organització.

Cal dur: gorra, aigua, l’esmorzar i calcer adequat. Com esmorzarem a la mar, potser algú/alguna vulga prendre el bany (banyador i tovalla).

RecorregutGoogleEarth Recorregut

sectorial negre