LA REGIDORA MARIA PILAR ASENSIO, COORDINADORA

Compromís de l’Horta Nord ha creat la sectorial de Dones amb Compromís de la comarca amb la finalitat d’impulsar, coordinar i dinamitzar tant les polítiques d’igualtat allà on es tenen responsabilitats de govern com en l’acció política de l’organització. La sectorial estarà coordinada per la regidora de Meliana Maria Pilar Asensio, que fou regidora de la Dona de l’Ajuntament de Meliana del 1999 al 2007.

Com diu Maria Pilar Asensio, “la realitat social ens demostra dia a dia que encara són molt necessàries les polítiques d’igualtat. La crisi econòmica està evidenciant que un dels sectors que més n’està patint les conseqüències són les dones, tant en la precarització laboral i la dificultat d’accedir al treball com en les bosses de pobresa”. La crisi també està provocant un repunt en la violència masclista. En poc més de tres mesos, ja han mort 20 dones a tot l’Estat espanyol. Una dada molt preocupant que, per a la responsable de Compromís, “exigix de tota la societat una resposta clara i contundent i un esforç continuat per a eradicar la violència masclista. Este és també un dels principals àmbits d’actuació en què treballem”.

En la constitució de Dones amb Compromís hi van estar presents la secretària comarcal, Sara Gómez, el secretari d’Organització i regidor de Vinalesa, Ferran Pardo, i les regidores de Tavernes Blanques i Meliana, Neus Sánchez i Amparo Martí. A més d’altres dones de la comarca, entre elles Lluna Árias, presidenta de Dones amb Compromís de Burjassot, ajuntament presidit per Compromís on l’Espai Dona és un referent d’actuació municipal en les polítiques d’igualtat.

IGUALTAT2