RETALLADES A L’ESTIU EN CONTRA DELS USUARIS

Compromís per Meliana ha presentat de nou una moció, que es debatrà en el ple ordinari de final de juliol, en què insistix en la necessitat de la millora del servici de metro en la línia 3, especialment en el tram entre Alboraia i Rafelbunyol.

Com exposa Josep Riera, portaveu de Compromís, “abans de l’arribada de l’estiu, hem vist com Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana aplica una reducció d’horaris durant un període de tres mesos en contra dels usuaris i les usuàries, especialment dels treballadors i els estudiants, que es mostren indignats”. Per això Compromís proposa que s’augmenten les freqüències de pas en les hores punta i que s’amplie l’horari nocturn, també durant els caps de setmana, per a permetre el desplaçament en metro a les zones d’oci i al treball nocturn.

D’altra banda, per al responsable valencianista, “amb la supressió del personal d’estació, la informació i la seguretat en algunes estacions és molt deficient“. Especialment problemàtic és l’ús de les màquines expenedores per part de la gent gran sense cap persona que els puga informar, i tampoc de les incidències en la circulació de combois, un personal que s’hauria de recuperar per a un millor servici.

En el cas de l’estació de Meliana, Riera recorda que “des de l’any 2003, la Generalitat té pendent una actuació de remodelació de l’estació de Meliana, que hui no complix les mesures de mobilitat i de seguretat exigibles“. Un problema que es va agreujar al 2010 amb la prolongació de les andanes per a donar cabuda a combois més llargs. Compromís demana que la Generalitat concrete les propostes d’actuació perquè siguen estudiades i poder agilitar-ne l’execució, tot tenint en compte que, com en altres pobles, les vies separen el nucli urbà en dos i només hi ha un pas, en superfície, per a comunicar les dos parts i per on es concentra tot el trànsit urbà.

MOCIÓ SERVICI METRO

Ressò en els diaris electrònics:

lasprovincias.es

nouhortanord.com

elperiodicodeaqui.com

laveupv.com