EN DEFENSA DEL SERVICI DE METRO I EL CONSORCI COMARCAL DE SERVICIS SOCIALS

En la sessió plenària ordinària de dijous passat, l’Ajuntament de Meliana aprovà per unanimitat (Compromís, PP i PSOE) les dos mocions presentades per Compromís en defensa de dos servicis públics importants per al municipi, el transport en metro i el Consorci Comarcal de Servicis Socials.

Com exposa Josep Riera, portaveu de Compromís, “la unanimitat aconseguida demostra que es tracta de dos temes d’importància social per a Meliana i la necessitat de donar una resposta com a Ajuntament ”. En les mocions s’insta la Generalitat perquè es consciencie i actue davant dos àmbit de la seua competència, però també hi ha un compromís de l’Ajuntament.

Així, com diu el responsable valencianista, “es demana que la Generalitat revoque el copagament en el servici a les persones discapacitades, però l’Ajuntament assumix la responsabilitat d’emparar les persones mes vulnerables en el cas que la Generalitat no ho faça“. En este exercici es farà per mitjà de les ajudes socials, per tal que els usuaris i les usuàries puguen fer front al copagament, però si la situació s’allarga fins a l’any que ve s’habilitarà un sistema de beques o similar que incloga tot el col•lectiu de Meliana.

Pel que fa al transport del metro, es fa èmfasi en la necessitat urgent de millorar el servici, en l’ampliació dels horaris i de les freqüències de pas, la revisió de les tarifes a la baixa i l’atenció al públic a les estacions. A més, com diu Riera, pel que fa a l’estació de Meliana i el seu entorn “es demana a la Conselleria d’Infraestructures que concrete el projecte d’adequació per a la millora de la seguretat, la mobilitat i la comunicació de de les persones i els vehicles entre les dos parts del municipi separades per les vies”. Una actuació que està pendent des del 2003, ja fa 11 anys.

Finalment, des de Compromís es destaca com este grup municipal planteja mocions d’interés ciutadà i la capacitat de consensuar-les per tal que s’aproven amb propostes d’actuació concretes que beneficien el poble de Meliana, un fet que s’ha repetit en altres ocasions al llarg de la legislatura. D’esta manera, vehicula demandes de diferents col•lectius ciutadans, com ara les famílies usuàries del Consorci de Comarcal Servicis Socials o la Plataforma en Defensa dels Servicis Públics de Meliana.

Ressò en la premsa electrònica:

laveupv.com

elperiodic.com