NO HAN RESPOST DAVANT LA SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA

Este dimecres, el Partit Popular va aprovar en solitari els últims pressupostos d’esta legislatura i els últims després de 8 anys de govern popular. Uns comptes de 6,5 milions d’euros en què els capítols I i II de personal i despesa corrent suposen el 84% dels pressupostos.

Per al portaveu de Compromís, Josep Riera, “estos pressupostos són la constatació d’una banda del fracàs d’un model polític del PP local i autonòmic que ha invertit en grans esdeveniments i obres faraòniques, però que ha desatés les infraestructures bàsiques que afecten tota la ciutadania; de l’altra banda, el govern de Pedro Cuesta no ha sabut llegir la realitat socioeconòmica generada per la crisi i, una vegada més, no destina els recursos necessaris al foment de l’ocupació, la protecció social i la promoció dels sectors econòmics locals, aspectes molt necessaris per a contrarestar els efectes devastadors que la crisi econòmica està tenint en la població i en el creixement de les desigualtats”.

Així, no s’entén que amb una desocupació a Meliana de 1.116 persones, segons les dades oficials del mes de novembre, de nou ens trobem que el PP no destina ni un cèntim al foment de l’ocupació, fins i tot hi apareix un partida per a un pla d’ocupació amb zero euros. En la memòria de l’alcaldia no hi ha cap referència a actuacions per a combatre la desocupació. Com explica el responsable valencianista, “són uns pressupostos que continuen un model polític que ha resultat ineficaç per a atendre les necessitats reals de la ciutadania”. Esta setmana coneixíem dades del Ministeri d’Hisenda que analitzaven el conjunt de la despesa. L’Ajuntament de Meliana destina pocs diners, molt per davall de la mitjana comarcal, a la protecció social, 48,10 euros per habitant quan la mitjana comarcal és de 79,95 €; i menys encara a actuacions de caràcter econòmic, 6,74 € quan la mitjana és de 19,37 €.

Pel que fa a les inversions, es limiten a actuacions de manteniment, que seran més evidents en estos últims mesos, ja que en un intent de millorar la imatge i amb una marcada intenció electoral, el govern del PP ha acumulat la major part de les actuacions en estos mesos, després d’un legislatura de quasi inactivitat. Finalment, Riera destaca “el fracàs de la política d’inversions en infraestructures, instal•lacions i servicis bàsics que, després de huit anys de govern popular i de nombroses promeses dels dos alcaldes del PP i de consellers i conselleres, han quedat en no res”. Així, no se sap res de l’aulari nou reclamat per l’institut de secundària, promés des de l’any 2008; tampoc del nou centre educatiu o línia d’infantil i primària; el pla de l’EPSAR, de quatre fases, per a la millora del sanejament s’ha quedat en una i reduïda a la meitat; de les inversions promeses des del 2003 per a la millora de la infraestructura del metro i del seu entorn no hi ha ni propostes concretes; les obres de millora de la seguretat viària a la CV-300 a l’entorn del pas a nivell i de millora de l’accés a Meliana i Foios, s’ha quedat en un calaix; després de sis anys, encara no s’ha executat el pavelló cobert multiusos, vinvulat per llei dins del Pla d’Inversions Productives; de la residència de majors promesa en cada dinar de jubilats ni tan sols s’ha previst un centre de dia, tan necessari davant d’una població amb perspectives de vida cada volta majors i, per tant, cada volta més envellida i amb necessitats molt concretes, com evidencien els estudis i les estadístiques.