LA MOCIÓ ES DEBATRÀ EN PLE DE MARÇ

Compromís per Meliana ha presentat una moció perquè l’Ajuntament de Meliana elabore un Pla d’Igualtat d’Oportunitats Municipal entre Dones i Homes. Des de Compromís, es defensa que el dit pla és la ferramenta fonamental d’un ajuntament en les polítiques d’igualtat, ja que permet intervindre de forma sistemàtica i programada marcant determinats objectius, estratègies, accions, terminis i recursos per a aconseguir-ho.

Com remarca Maria Pilar Asensio, regidora de Compromís per Meliana “la igualtat d’oportunitats efectiva entre dones i homes continua sent una tasca pendent que cal abordar de forma sistemàtica i programada”. El Pla d’Igualtat Municipal ha de tindre un caràcter transversal a totes les àrees de l’ajuntament, ja que la igualtat ha de ser el principi que vertebre la política municipal. A més, ha d’incloure mesures adreçades no només a l’Administració, sinó també a la ciutadania, per a eliminar discriminacions per raons de gènere en qualsevol àmbit: polític, social, econòmic, cultural, afectiu, educatiu, etc.

Hui continuen produint-se situacions de gran desigualtat entre dones i homes en tots els àmbits Les xifres de la desocupació a Meliana colpegan més les dones, amb un 57,5% del total, 15 punts més respecte dels homes, especialment en la franja d’edat entre els 25 i els 44 anys. A més, les estadístiques reflectixen que el salari mitjà de les dones no arriba a un 76% respecte del dels homes. Com explica la regidora valencianista “Les corporacions locals, per ser les administracions més pròximes a la ciutadania, tenim una gran responsabilitat en la promoció d’una societat més igualitària i més justa. Eixe és el repte de Compromís i volem que també ho siga de l’Ajuntament”. La moció es debatrà en el pròxim ple ordinari que se celebrarà a final d’este mes.

ENLLAÇ A LA MOCIÓ