INCORPORARÀ LA 1a FIRA DE LA XUFA DE VALÈNCIA

El cap de setmana del 23 al 25 de setembre, Meliana celebrarà l’edició que fa dèsset de la Fira Agrícola i Comercial (FIMEL). De nou, el municipi es convertirà en l’aparador comarcal d’una activitat comercial i professional en el sector servicis molt consolidada i referent de molts veïns i veïnes dels municipis pròxims. En este àmbit, té una presència important la MAC, l’Associació de Comerciants i Professionals de Meliana. L’altre àmbit important de la fira és l’agricultura. Cal tindre en compte que la major part del terme de Meliana és horta productiva de molt bona qualitat.

Enguany, com explica la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “volem donar un impuls al sector agrari dins de la fira i, en este sentit, serà el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, l’encarregat d’inaugurar-la. Una aposta important ha sigut incorporar la primera Fira de la Xufa de València en col·laboració amb la Denominació d’Origen”. L’horta de Meliana també serà protagonista de l’estand de l’Ajuntament, i especialment la marca local creada recentment de Productes de l’Horta de Meliana. Per a la regidora “esta marca és un exemple clar d’aquelles iniciatives que es poden fer per a promocionar, visualitzar i posar en valor els productes del camp i la faena dels llauradors i les llauradores”. Una marca que implica diferents sectors a més del productiu, com ara la restauració, el comerç i el sector servicis vinculat al consum. També hi haurà al recinte de la fira una exposició explicativa del Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València que, en estos moments, es troba en període d’exposició pública i que inclou tot el terme de Meliana.

amparomarti

L’acte d’inauguració de la fira també servix per a homenatjar persones vinculades a Meliana i a estos sectors econòmics. Així, el Consell Agrari Municipal ha triat un jove llaurador, Francisco Javier Orts Molins, que destaca per ser un emprenedor i per innovar en el sector, molt important per a rejovenir el camp i per al seu futur. La MAC proposa l’assessoria Balaguer, amb una trajectòria de més de 40 anys al municipi. I, finalment, l’Ajuntament homenatja Francisco Romeu Rel, síndic i president de la Reial Séquia de Montcada.

homenatjatsfimel20161

Martí, membre també de la Comissió Organitzadora de FIMEL, destaca que “hem preparat un recinte i una programació que conviden a visitar la fira, a informar-se, a comprar i a passar unes hores entretingudes”. En este sentit, hi haurà instal·lat de manera permanent un mercat artesanal amb diferents mostres i exhibicions, exposicions fotogràfiques, música, dansa i teatre, xarradades divulgatives, sortejos i, evidentment, l’orxata estarà molt present.