S’HI INVERTIRAN 160.000 €

L’Ajuntament de Meliana està executant ja les fases V i VI del projecte de rehabilitació del palauet de Nolla que consisteixen en l’actuació de substitució de la coberta del vessant sud de l’edifici i el canvi del forjat de la part nord de la cambra, a la part superior. En total, s’invertiran uns 160.000 €. Com diu l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “es tracta de dos obres importants de consolidació de l’estructura de l’edifici que s’hauran de completar, en una actuació posterior, amb la substitució del forjat de la part sud”. Amb estes actuacions, s’hauran escomés les obres necessàries perquè el conjunt de l’edifici no córrega perill, especialment per l’acció de les pluges i les filtracions d’aigua.

Per poder escometre esta obra, l’Ajuntament de Meliana hi ha destinat 105.000 de recursos propis, mentre que la Diputació de València n’ha destinat 55.000 corresponents a la subvenció per a rehabilitació de patrimoni. En este sentit, l’alcalde explica que “el projecte s’allarga en el temps, i en diverses fases, precisament perquè l’hem d’abordar amb els recursos propis i amb les subvencions de les convocatòries anuals de la Diputació amb esta finalitat. En la mesura que trobem altres fonts de finançament, podrem avançar més ràpidament”. Les obres d’estes dos fases les està realitzant l’empresa Nebot Adelantado i la previsió és que estiguen acabades abans que finalitze l’any.

A partir d’ací, comenta el responsable municipal, “ens podrem plantejar actuacions de rehabilitació més vistoses en el sentit que podran ser millor valorades per la ciutadania perquè seran més visibles”. Fins ara, en ser obres de consolidació, podia donar la sensació que no s’estava actuant en la rehabilitació, quan ja s’han fet sis fases. Un altre aspecte que caldrà abordar d’ací a poc són els usos futurs que tindrà l’edifici. Un tema fonamental que caldrà decidir per a definir les actuacions de rehabilitació de l’interior.

Les obres que ara mateix s’estan executant també estan servint per a documentar alguns aspectes de l’edifici, com ara la volumetria original de la primera planta de l’edifici abans que es construira el forjat per a ubicar la cambra al final del segle XIX. També s’han documentat alguns aspectes decoratius, com ara papers pintats, motlures, ceràmica i altres.