S’INCLOU UNA ZONA AMB PÀRQUING I UN PARC CANÍ

Després que l’Ajuntament, tal com ja s’informava a l’octubre, haja recuperat una parel·la de 3.092 m2 abandonada més de 60 anys perquè de nou puga ser cultivada, ara s’han iniciat els treballs per tal d’adequar-la com a horts socials.

La regidora d’Agricultura de Meliana, Amparo Martí, explica que “ja s’han fet les gestions per a recuperar el dret de reg de la Reial Séquia de Montcada, s’han fet les actuacions necessàries a la séquia i al partidor d’aigua, i s’han distribuit les canalitzacions de reg per la parcel·la per tal de poder delimitar fins a 40 horts d’un màxim de 40 m2”. Ara, es porcedirà al tancat de la parcel·la.

Per a l’adjudicació dels horts, a l’abril el ple municipal ja va aprovar un reglament de cessió i ús dels horts. La regidora detalla que “els horts tenen un marcat ús social, per això hi podran accedir persones amb una renda baixa, en risc d’exclusió o entitats i associacions de l’àmbit social”. El termini per a sol·licitar un dels horts ja es troba obert.

Cal recordar que a la zona ja hi ha en funcionament horts d’oci d’iniciativa privada amb qui l’Ajuntament no pretén entrar en competència. Ben al contrari, matissa la responsable, “buscarem sinèrgies i l’intercanvi d’experiències per tal d’optimitzar els recursos i garantir com més millor la viabilitat del projecte”.

Dins de l’actuació, està contemplat el trasllat a la dita parcel·la dels hivernacles del taller de jardineria per a persones amb diversitat funcional que funciona al municipi des de fa més de vint anys. Així, incidix Martí, “es vol generar un espai social vinculat a l’agricultura i a l’horta que integre totes les iniciatives que s’estan desenrotllant al municipi en este àmbit, també en el sector educatiu”. En este sentit, també es tenen contactes amb l’IES la Garrigosa per tal d’establir la col·laboració amb el curs de formació professional de jardineria i agricultura del centre, i amb els diferents col·legis d’infantil i primària del poble.

El projecte també inclou, al voltant dels hivernacles, una zona de servicis comuns amb un magatzem, lavabos i un dipòsit d’aigua. Hi haurà un aparcament de 25 places en una altra parcel·la annexa de 858 m2 que ja estava formigonada i de recuperació difícil per a l’agricultura. També preveu un parc caní, ja que la parcel·la abandonada era utilitzada pel veïnat amb esta finalitat, en tractar-se d’una zona periurbana. El cost total del projecte superarà els 60.000 €.