PARTICIPEN LES FALLES DE MELIANA I DE LA COMARCA

Dissabte, els carrers de Meliana van viure l’ofrena de fruits a sant Josep organitzada dins dels actes de les Falles 2017. Hi van participar els festers i les clavariesses de les festes majors, les tres comissions falleres del municipi i altres de la comarca com ara d’Almàssera, Tavernes Blanques, les Cases de Bàrcena o Museros. Esta ofrena amb productes de l’horta és única a la comarca.

Els fallers i les falleres desfilaren amb cabassos i cistelles amb els productes de temporada de l’horta. A més, des de les comissions i l’Ajuntament mateix s’engalanaren, amb estos productes, diversos carros o altres vehicles com ara tractorets i, enguany, un trenet de fira. D’esta edició cal destacar la maqueta del palauet de Nolla realitzada per la falla l’Harmonia i el carro de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Meliana, estirat per dos cavalls de tir, que recreava una fallera amb el seu vestit, tot fet amb els productes del camp.

L’ofrena finalitzava a la plaça Major on els diferents productes eren dipositats a l’escenari on figurava la imatge de sant Josep amb dos composicions que recreaven el mosaic Nolla, patrimoni d’esta localitat.

Diumenge, tots els productes van ser traslladats, com és tradició, a l’entitat benèfica de les Germanetes dels Ancians Desemparats. Unes cinquanta persones de la família fallera de les tres comissions de Meliana van fer la visita al centre vestides amb la indumentària tradicional. Una visita que cada any és ben agraïda des de la institució.