La secretària autonòmica de Servicis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, i l’alcalde de Meliana, Josep Riera, han mantingut una reunió de treball per a conéixer la situació actual dels recursos per a persones majors del municipi i planificar la col·laboració de les dos institucions en la posada en marxa d’un centre de dia. A la trobada també hi han assistit el subsecretari de la Conselleria, Francesc Gamero, la tinenta d’Alcaldia, Mª Pilar Asensio, i la regidora de Servicis Socials, Marta Valero.

El primer dels projectes tractats, l’execució del qual ja ha iniciat el consistori de Meliana, és la reconversió de l’actual Llar de Jubilats en un Centre Integral de Majors, “un recurs d’atenció preventiva per a l’atenció de les persones majors que constituïx un suport tant per a elles com per a les famílies, amb la finalitat de facilitar-los estar al seu entorn com més temps millor”, ha explicat Ferrando.

Este tipus de centres, depenents de les entitats locals, disposen d’àrea d’informació i formació d’hàbits de la salut, d’activitats fisicoesportives, de teràpia ocupacional i socioeducativa, entre altres.

En el procés de reconversió, l’Ajuntament ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria, per tal de garantir l’adequació a la normativa en la matèria que en permeta l’autorització posterior.

Durant la reunió, s’ha tractat també la col·laboració de la Generalitat amb l’Ajuntament de Meliana en la construcció i manteniment d’un Centre de Dia per a persones majors.

La secretària autonòmica també ha mostrat la “satisfacció” per este projecto que beneficiarà no només els veïns i les veïnes de Meliana, “sinó també els de tota la comarca”, i ha destacat la importància que les diferents institucions col·laboren en la posada en marxa d’actuacions “que donen accés als municipis mitjans a diferents recursos públics”.