LA CONSELLERIA D’IGUALTAT HI DESTINA 148.828,48 €

L’Ajuntament de Meliana, juntament amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Fons Social Europeu, han posat en marxa un programa d’Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral, l’objectiu del qual és millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral. Meliana ha sigut un dels 14 municipis de la Comunitat Valenciana que ha posat en marxa este programa en el 2017.

Com detalla la regidora de Serveis Socials, Marta Valero, “la subvenció atorgada ha sigut de 148.828,48 €, dels quals 106.306,06 € es destinen a gastos directes de contractació de nou personal i 42.522,42 € es dedicaran a altres gastos com ara beques, materials, assegurances i gastos de funcionament”. Així, s’ha contractat quatre persones, una directora tècnica i tres orientadors/res laborals, que estan treballant ja amb 40 famílies del municipi.

Explica la regidora que “el programa s’adreça a persones ateses en el Centre d’Atenció Social de l’Ajuntament de Meliana  amb dificultats per a accedir al mercat laboral, i inclou diferents activitats tant a nivell individual com grupal”. Amb cada una de les persones participants, el personal tècnic que du a terme el programa realitza una diagnosi dels factors que dificulten l’accés a l’ocupació d’este col·lectiu i, tot seguit, es dissenya i desenvolupa un itinerari integrat i individualitzat que comprén accions de promoció personal i social, orientació laboral, acompanyament i suport en la cerca d’ocupació.