El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; per l’alcalde de l’Ajuntament de Meliana, Josep Riera, i pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha visitat el poliesportiu de Meliana per a conéixer les obres del pavelló esportiu municipal finançades per Esport de la Generalitat, així com els partits de la lliga de colpbol que s’estan celebrant a la localitat.

Durant la visita, el conseller ha explicat que “la construcció del nou pavelló esportiu de Meliana és una mostra del nostre compromís per a dignificar i renovar les infraestructures esportives valencianes i promoure l’esport base en els nostres municipis”, i ha afegit: “La construcció del pavelló multiusos estava paralitzada des de 2012 per l’antic govern. Gràcies al desbloqueig que hem fet en Esport de la Generalitat, les obres començaren al gener de 2018 i hem previst una inversió total d’un milió i mig d’euros”.

Lliga de colpbol

La Lliga Autonòmica Escolar de Colbpol compta amb la participació d’uns 400 equips conformats per 4.000 alumnes de 60 centres educatius valencians. Aquesta competició es va iniciar el 4 de maig a Sant Joan d’Alacant i continua el dilluns 14 a Meliana, de dimarts 15 a dijous 17 a Burjassot, i el divendres 18 a València.

El conseller i els diferents responsables que l’han acompanyat han assistit al començament dels partits que s’han desenvolupat a Meliana, en els quals han participat 800 alumnes de 10 centres escolars.

Marzà ha declarat que “el foment de l’esport en edat escolar és fonamental i el colpbol com a activitat esportiva és una manera molt efectiva per a transmetre valors molt positius a l’alumnat relacionats amb el treball en equip, alhora que es practica esport i es promou una manera de vida saludable”.
La lliga de colpbol s’emmarca en la modalitat ‘Promoció de l’esport’ dels XXXVI Jocs Esportius, que aquest any han disposat d’un increment de les ajudes a competicions municipals d’un 87 % per part d’Esport de la Generalitat.