Meliana ha inaugurat la dinou edició de la Fira Agrícola i Comercial de Meliana (Fimel), pionera del sector agrícola i comercial de la comarca de l’Horta Nord, en mans de la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, qui va destacar la importancia d’aquest tipus d’actes que posen en valor els comerços de proximitat valencians . Així, l’edició d’enguany de la Fimel, va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó i del director general de Comerç i Consum, Natxo Costa. També es van apropar a l’esdeveniment alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores dels pobles de la comarca.

A les 19 hores es va realitzar la recepció d’autoritats i de les persones homenatjades a l’Ajuntament de Meliana i, tot seguit acudiren al recinte firal acompanyats per l’Alcalde, Josep Riera i la resta d’autoritats, en una cercavila per a realitzar la talla de cinta que donava per inaugurada oficialment la fira. A continuació es celebrà l’acte d’homenatge per a les tres figures del món comercial i agrícola del municipi que han sigut reconegudes pel Consell Agrari Municipal, l’Associació de Comerciants i Professionals de Meliana (MAC) i el mateix ajuntament.

La Vicepresidenta, acompanyada pel primer edil i per les autoritats, varen tindre l’oportunitat de recórrer els més de seixanta estants ubicats al recinte firal per veure la gran varietat de productes que els diversos comerços mostren aquests dies. Oltra s’interessà tant pels productes autòctons agrícoles i comercials típics de l’Horta Nord com per altres serveis i productes que ofereixen la resta dels estands. Per la seua banda, Amigó volgué senyalar que Meliana sempre ha sigut un poble capdavanter a la comarca amb fires innovadores i pioneres com des de fa dinou anys és la Fimel.

En l’àmbit comercial, l’alcalde destacà que “és un dels motors econòmics del nostre municipi i l’activitat comercial té un lloc consolidat a la fira des de fa molts anys”. A més es remarcà la importància que en aquesta edició i des de l’ajuntament es vol donar a la segona temporada del programa Meliana Bon Lloc, centrada en els forns, pastisseries, carnisseries, i establiments de menjar per a emportar-se del municipi. També,

La fira, que espera més d’un miler de visites, continuarà oberta fins al diumenge a les 19 de la vesprada. Durant tot el cap de setmana es realitzaran activitats comercials, agrícoles, culturals i d’entreteniment per a tots aquells que es vulguen acostar aquests dies a Meliana.