LA GENERALITAT HI SUBVENCIONARÀ 159.247,23 € 

L’Ajuntament de Meliana s’ha acollit al pla de millora de polígons industrials que ha impulsat la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball que dirigeix el conseller Rafa Climent. El programa s’ha impulsat a través de l’Institut Valencià de Competència Empresarial (IVACE) i està sectoritzat per comarques. En aquesta segona convocatòria s’ha inclòs l’Horta Nord i servirà per a millorar el polígon industrial i de serveis de la Closa al municipi.

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “hem preparat una actuació ajustada a la quantitat econòmica màxima que establia la convocatòria per a un polígon de les característiques del de Meliana.” Així, el cost total de la inversió serà de 228.709,49 €, dels quals 159.247,23 € estaran subvencionats per la Generalitat. Les actuacions previstes estan centrades a la millora de l’eficiència energètica, amb el canvi de l’enllumenat a tecnologia led, la millora de la senyalització i la senyalètica, el replantejament de l’arbrat o la reordenació de l’aparcament en bateria en algunes zones per a guanyar més places. A més, inclou l’adequació, com a aparcament, del solar ubicat enfront de la Cooperativa Agrícola, espai on també està previst ubicar el punt de càrrega per a vehicles elèctrics.

Un dels motius per a guanyar places d’aparcament, segons indica l’alcalde, “és el pas de l’Anell Verd metropolità, un altre projecte impulsat per la Generalitat, just per tota la longitud dels carrers Salvador Giner i Mestra Donderis, que suprimirà els llocs actuals a la vora dels jardins de la Closa“. Això ha motivat la reordenació dels espais i de les dotacions.

D’altra banda, el regidor de Foment Econòmic, Joan Orts, incideix: “les propostes de millora que s’han recollit en el projecte responen a algunes de les propostes i necessitats expressades pel col·lectiu d’empresaris de la Closa per mitjà de l’enquesta que els vam passar des de la Regidoria, prèvia a la sol·licitud de la subvenció“. Altres propostes del col·lectiu, com ara la millora de la seguretat, es contemplen en actuacions complementàries.

Aquestes millores, i la construcció del futur centre del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) previst també a la zona, segons el regidor, “pretenen donar un nou impuls al polígon de serveis perquè siga un dels centres econòmics i d’ocupació del municipi, amb les millors prestacions“. Cal recordar que aquest polígon és va construir a l’inici dels anys 2000.