AMB LES INVERSIONS PARTICIPATIVES

L’Ajuntament de Meliana ha actuat en un total de set passos de vianants que milloren l’accessibilitat i la seguretat als col·legis públics d’infantil i de primària del Crist i del Mediterrani. Aquestes actuacions es corresponen a dos de les inversions votades per la ciutadania del municipi dins del procés d’inversions participatives celebrat entre els mesos de març i abril. La inversió destinada ha sigut de 30.000 €.

Dues de les tres propostes més votades, les que ja s’han realitzat, van sorgir a iniciativa de membres de les AMPA dels dos centres. Així, per a l’execució de les actuacions concretes s’ha tingut en compte també l’opinió dels centres i de les associacions de mares i pares.

En aquest sentit, l’alcalde Josep Riera destaca: “Per part de l’Ajuntament s’està preparant amb detall tot el projecte de planificació dels camins escolars segurs a tots els centres educatius del municipi, que pretén ser una realitat per al curs escolar 2019-2020”. Així, des de l’Ajuntament es farà un procés de participació pública amb un protagonisme especial de tota la comunitat educativa i es redactarà el corresponent projecte tècnic dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que ja ha sigut adjudicat. Amb aquesta finalitat, s’ha comptat amb dos subvencions de la Generalitat i de fons europeus FEDER.

Respecte de la tercera inversió participativa, la més votada, consistent en la ubicació a Meliana d’uns torradors amb una zona d’esplai i recreativa, el govern municipal, conjuntament amb l’Oficina Tècnica, han previst ubicar-los a la zona del poliesportiu. En aquests moments, s’estan dibuixant diferents propostes per a l’espai. S’executaran en estar enllestides les obres del pavelló cobert multiusos, actualment en construcció.